18 camioane confiscate după o descindere a poliției la o firmă care activa în Belgia Recomandat

18 camioane confiscate după o descindere a poliției la o firmă care activa în Belgia

Poliția a descins la sediul unei companii de transport din Nijverheidslaan, în Geluwe, iar în urma unei ample percheziții optsprezece camioane au fost confiscate.


A fost realizată și o descindere la locul unde erau cazați mai mulți angajați, iar aceștia au fost forțați să părăsească zona. Acesta este parte din raportul poliției federale. Acțiunea nu a fost întâmplătoare, compania a fost monitorizată de ceva timp.
Mai multe echipaje de la forțele de poliție belgiene, specialiști din cadrul inspectoratului de muncă au descins la sediul din Belgia a firmei de transport lituaniene RV Transport. Au fost verificate toate camioanele. Au fost, de asemenea, cercetate eventualele încălcări ale dreptului penal social, condițiile de muncă și cuantumul salariilor angajaților, precum și eventualele încălcări ale legislației de mediu. Douăzeci și cinci de angajați au fost interogați, unii din Belarus, Ucraina și Kârgâzstan, arată hln.be.

Monitorizare continuă
Pe baza primelor constatări, experții din Ministerul Muncii au decis confiscarea a 18 camioane. Este vorba despre 16 vehicule care se aflau în Geluwe și, de asemenea, 2 camioane care se aflau în Houthalen. Partea rezidențială a sediului companiei industriale, unde stăteau unii angajați, a fost declarată nelocuibilă. Compania, care lucrează cu vehicule înmatriculate în Lituania, Polonia și Estonia, a fost anterior monitorizată timp de mai multe luni. Au fost constatate încălcări ale normelor privind tahograful și ale limitatorului de viteză atunci când s-au inspectat camioanele. În unele cazuri, inspecția tehnică a vehiculelor nu a fost corespunzătoare. Compania trebuie deja să plătească o amendă de 40.000 euro.

Gălăgie în cartier
În plus, au existat plângeri din partea persoanelor care locuiau îm același cartier. Aceștia au arătat că unii dintre șoferi au un comportament antisocial care le produc neplăceri.
Pe de altă parte, în urmă cu două luni, în presă a apărut știrea că mai mulți șoferi și-au lăsat camioanele într-o parcare la ieșirea spre A19. Camioanele au fost parcate pe traseele pentru biciclete și au împiedicat vizibilitatea traficului. Șoferii au lăsat în urmă gunoaie și au făcut un grătar în parcare. Poliția amendat șoferii pentru că au parcat pe pistele de biciclete și pentru că nu au respectat regulile anti Covid.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.