16 ani de închisoare pentru șoferul profesionist care a ucis o mamă și pe fiica ei circulând pe contrasens pe A1 Recomandat

16 ani de închisoare pentru șoferul profesionist care a ucis o mamă și pe fiica ei circulând pe contrasens pe A1

Șoferul de camion care circula pe contrasens pe A1, ca să scape de poliție, și a ucis o mamă și pe fiica ei de 2 ani, a fost condamnat definitiv la 16 ani de închisoare.

sofer profesionist roman condamnat la 16 ani inchisoare

Tânăra avocată Diana Gușan și fetița ei de 1 an și 10 luni au murit pe 18 august 2020 pe A1, când BMW-ul în care se aflau a intrat într-un camion care venea pe contrasens, pe autostradă. Șoferul, un sucevean, a vrut să scape de un control al poliției și a întors pe autostradă.

Cătălin Costăchioaia, în vârstă de 51 de ani, a primit prin stație un mesaj de la un coleg că urmează să treacă pe lângă un filtru de control al poliției și ISCTR, pe A1.

A stins farurile și a întors pe autostradă, ca să fugă de control.

Un BMW în care o familie tânără din Cluj se ducea la mare, în concediu, și care circula regulamentar, a lovit în plin camionul condus de șoferul sucevean.

Fetița de 1 an și 10 luni a murit pe loc, iar mama ei, în drum spre spital.

A supraviețuit tatăl micuței, care era la volan.

Condamnat de Tribunalul Pitești la 16 ani de închisoare cu executare și acuzat de omor calificat, șoferul a făcut apel și a cerut schimbarea încadrării juridice.

Curtea de Apel Pitești a respins cererea inculpatului, a respins apelurile declarate de inculpat şi părţile civile și a menținut sentința Tribunalului Argeș.

Motivarea Curții de Apel Pitești a fost publicată: „Prima instanță a reținut în mod corect situația de fapt, materialul probator administrat în cauză dovedind, dincolo de orice îndoială rezonabilă, atât existența infracțiunii de omor calificat, cât și vinovăția inculpatului sub forma intenției directe”.

Șoferul a fost obligat de instanță să plătească și daune morale de 350.000 de euro soțului Dianei Gușan și tatăl fetiței ucise în accident. Șoferul de camion condamnat pe 25 mai definitiv a fost arestat a doua zi în Vadu Moldovei, unde locuiește, și transferat la Penitenciarul Botoșani, unde își va efectua pedeapsa.


VERSUS S03E01


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.