130 de șoferi de camion, în grevă. Cer patronului salariile neplătite

130 de șoferi de camion, în grevă. Cer patronului salariile neplătite

Aproximativ 130 de șoferi de camioane sunt în grevă în zona de servicii Gräfenhausen de pe A5. Politicienii din Renania-Palatinat și Hessa au încercat acum să discute cu aceștia.

Greva șoferilor de camioane ai unei companii poloneze de transport rutier de marfă din zonele de servicii Gräfenhausen-West și -Ost de pe A5, între Frankfurt și Darmstadt, durează de aproape două săptămâni.

Duminică, cei aproximativ 130 de șoferi au primit vizita unor politicieni. Ministrul Muncii și Afacerilor Sociale din Renania-Palatinat, Alexander Schweitzer (SPD), precum și membrul SPD al Parlamentului de Stat și vicepreședinte al Parlamentului de Stat din Hessa, Heike Hofmann, s-au informat cu privire la situația camionagiilor de la fața locului. Au fost prezenți și Matthias Körner de la Federația Sindicală Germană (DGB) și Tiny Hobbs de la Verdi.

Situația nu s-a schimbat de la prima grevă


"Cu toții au observat că situația nu s-a schimbat de la prima grevă", spune Anna-Maria Boulnois de la DGB Hessen-Thüringen. Între timp, poliția descrie situația la popasurile unde s-au adunat șoferii companiei poloneze ca fiind în continuare calmă.

Șoferii cer angajatorului lor salarii neplătite. Greva este deja a doua în Gräfenhausen: în primăvară, 63 de oameni ai aceleiași companii de transport au încetat lucrul din același motiv.

Ministrul Schweitzer se afla și el în vizită în acea perioadă și anunțase o inițiativă în cadrul Conferinței miniștrilor Muncii și Afacerilor Sociale privind transportul european de marfă.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.