12.000 lei amendă pentru un șofer de camion beat și care mergea cu „magnet”

12.000 lei amendă pentru un șofer de camion beat și care mergea cu „magnet”

Lucrători din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorca , ce efectua transport rutier de marfa contracost pe ruta Turceni – Tg-Jiu, fiind încărcat cu 20 de tone cenușă, ocazie cu care s-au constatat abateri la aparatura de înregistrare a timpilor de conducere,

S-a descoperit că conducătorul auto a intervenit abuziv asupra aparaturii de înregistrare prin folosirea unui dispozitiv tip „magnet” , lucru ce a dus la alterarea datelor prezente pe raportul imprimat al aparatului tahograf.

Totodată, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultand o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
In cauză s-a procedat la întocmirea unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
De asemenea conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu sancțiune pecuniară in valoare de 12.000 lei pentru abaterile constatate privind intervenția asupra aparaturii de înregistrare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.