1.500 de camioane așteaptă la granița dintre Polonia și Belarus Recomandat

1.500 de camioane așteaptă la granița dintre Polonia și Belarus

Aproximativ 1.500 de camioane de mare tonaj stau în prezent la coadă la granița dintre Polonia și Belarus, deoarece Minskul a decis să permită doar camioanelor poloneze să intre pe la punctul de trecere a frontierei din Kukuryki, după ce Polonia a închis recent un punct de trecere cheie.

Polonia a decis să închidă punctul de trecere a frontierei cheie de la Bobrowniki, la peste 200 de kilometri nord-est de Varșovia, la 10 februarie, după ce Belarusul l-a condamnat la opt ani de închisoare pe Andrzej Poczobut, un jurnalist de opoziție de origine poloneză, după cum a relatat Radio Europa Liberă. Întrucât Belarusul a interzis camioanelor poloneze să folosească punctele de trecere de la frontierele cu Lituania și Letonia ca răspuns, punctul de trecere a frontierei Kukuryki este singura cale de trecere pentru acestea, a confirmat polițistul de frontieră polonez.

"Camioanele trebuie să aștepte aproximativ 53 de ore pentru controlul de frontieră", potrivit corespondentului televiziunii Polsat News, care a adăugat că doar "peste 300 de camioane au fost verificate" sâmbătă.

Potrivit acestuia, se așteaptă ca acest lucru să tensioneze și mai mult relațiile și probabil că va îngreuna și mai mult lucrurile pentru companiile poloneze care livrează de ani de zile în Belarus. Există, de asemenea, riscul ca acestea să își piardă contractele în favoarea companiilor belaruse și rusești.

Camioanele belaruse sunt, de asemenea, afectate de închiderea punctului de trecere a frontierei din Bobrowniki, Polstat News așteptându-se la formarea de cozi pe partea belarusă.

Ca urmare a crizei migrației de la granița dintre Polonia și Belarus, Polonia a decis să suspende controalele de frontieră la punctul de trecere de la Kuźnica începând cu 9 noiembrie.

Varșovia a acuzat Belarusul că duce un război hibrid încă din vara anului 2021, susținând că această țară îi împinge pe migranții ilegali să treacă granița în UE.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.