1.000 euro amenda pentru șoferii care se odihneau în cabină Recomandat

1.000 euro amenda pentru șoferii care se odihneau în cabină

Poliția daneză a percheziționat săptămâna trecută sediul unei companii de transport din zona Kolding, după ce a primit un pont despre suspiciuni de cabotaj ilegal. Polițiștii au constatat încălcări ale cabotajului și repausului săptămânal, ceea ce a dus la un total de 270.000 euro.

Potrivit unui raport oficial al poliției, aproximativ 100 de camioane au fost percheziționate în timpul inspecțiilor la bază, precum și în alte locații utilizate de compania de transport.
S-a constatat că 50 de șoferi se odihneau în mod regulat în cabinele lor și au existat mai multe încălcări ale cabotajului. S-a constatat că ambele companii din grupul de transport s-au ajutat reciproc în efectuarea operațiunilor ilegale de cabotaj și ambele au fost pedepsite.

Interesant este că firmele au fost de acord să accepte amenzi extrajudiciare pentru încălcări, în loc să decidă să lupte în instanță. Compania daneză a fost amendată cu 1.200.000 DKK (aproximativ 161.000 de euro), în timp ce firma poloneză a fost amendată cu 750.000 DKK (aproximativ 100.000 de euro).

De asemenea, șoferii care au încălcat regulile de repaus săptămânal nu au fost evitați. Raportul poliției precizează că fiecare dintre ei trebuie să plătească o amendă de 10.000 DKK (mai mult sau mai puțin de 1.340 de euro).

 


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.