1.000.000 euro studiul de prefezabilitate al Centurii Iași

1.000.000 euro studiul de prefezabilitate al Centurii Iași

Obiectivul general al proiectului „Elaborare Studiu Prefezabilitate si Studiu Fezabilitate pentru Varianta ocolitoare Iasi Est” este: imbunatatirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietei interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

De asemenea, un alt obiectiv important al proiectului il reprezinta imbunatatirea conditiilor de circulatie la nivel de retea rutiera nationala de transport, inclusiv sub aspect de siguranta rutiera, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare, imbunatatirea vitezei de transport, imbunatatind astfel si conectivitatea la nivel regional.

Constructia Variantei ocolitoare Iasi Est are in vedere urmatoarele obiective:

- eliminarea blocajelor de trafic la intrarea/iesirea din localitate si cresterea vitezei de deplasare (in afara localitatilor).

- se va realiza conectarea cu drumul TransRegio TR61 Vaslui – Iasi , Autostrada A8 Iasi -Ungheni si reteaua rutiera nationala asigurand conectivitatea la reteaua principala de transport.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Elaborarea Studiului de Prefezabilitate si a Studiului de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Iasi Est.

Valoarea totală a proiectului este de 5.111.716,36 lei și va fi finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 3.667.377,45 lei, 15% contribuția proprie- 647.184,25 lei, diferenta fata de valoarea totala a proiectului reprezentand valoare neeligibila inclusiv TVA.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.