VIDEO Noul șef al CNAIR vrea să rezilieze un contract de autostradă, 95% finalizat Recomandat

VIDEO Noul șef al CNAIR vrea să rezilieze un contract de autostradă, 95% finalizat

Directorul general al CNAIR S.A., Cristian Pistol, a făcut joi o vizită de lucru pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, care ar trebui să fie dat în folosinţă în acest an.

“Am verificat lucrările la punctele critice pe care le ştiam deja, si anume km. 19, km. 26 şi km. 40, unde avem mari întârzieri. Totodată, pe tot lotul de autostradă există probleme inclusiv din punct de vedere al siguranţei circulaţiei: nu avem montat parapete median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel şi gardul de protecţie împotriva animalelor”, a transmis acesta potrivit paginii oficiale de pe Facebook a CNAIR.  

”La discuţiile purtate cu managementul companiei Aktor, de fiecare dată am fost asigurat că avem un grafic actualizat, un grafic de care ne ţinem.  

Din păcate, însă, în şantier, lucrurile stau diferit. Forţa de muncă este insuficientă pe toate categoriile de lucrări şi nu există aprovizionare corespunzătoare cu materiale. În aceste condiţii, nu văd cum am putea atinge dezideratul propus, acela de a da în trafic acest lot până pe data de 15 noiembrie”, a declarat Cristian Pistol.

“Promisiunile în ceea ce priveşte punerea în circulaţie a acestui sector s-au succedat de la un an la altul, începând cu decembrie 2019. Voi fi foarte ferm în a lua anumite decizii, iar dacă antreprenorul nu va reuşi să se încadreze în termenele avansate, voi lua în calcul inclusiv varianta rezilierii”, a mai precizat Cristian Pistol.

Este foarte ciudată această amenințare venită la puțină vreme de la preluarea funcției de șef CNAIR. O reziliere înseamnă o nouă licitație, contestații, desemnarea unui câștigător, realizarea luicrărilor. Minim doi ani pentru 5% din lucrare.

Rezilierea e cea mai păguboasă soluție.

Autostrada Sebeș – Turda are doar 72 de kilometri. Loturile 3 și 4 dinspre Turda au fost deschise.

Lotul 1, între Lancrăm și Sântimbru, care are 17 kilometri, este parțial finalizat. Se poate circula pe 15,7 kilometri. Restul de 1,3 km se vor deschide o dată cu lotul 2.

Marile probleme sunt pe lotul 2 al autostrăzii, unde grecii de la Aktor nu reușesc finalizarea lucrărilor. Stadiul lucrărilor aferent lunii iulie este de 95%.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.