VIDEO Drum de 100.000.000 euro surpat la prima ploaie

VIDEO Drum de 100.000.000 euro surpat la prima ploaie

O porțiune a celui mai mare proiect de infrastructură rutieră județeană din țară, Axa Iași – Suceava, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, s-a crăpat și s-a surpat la nici jumătate de an de la recepție.
Situația a fost raportată de către cetățenii comunei Movileni, autorităților locale din Iași care au mers la fața locului pentru a vedea situația.


„Am venit astăzi să facem din nou câteva verificări pentru a vedea cum s-au desfășurat aceste lucrări. Vedem cu ochiul liber că la câteva luni după recepția lucrărilor, peste 100 de milioane de euro au fost alocate pentru cea mai mare investiție, pentru un drum județean, finanțare obținută în perioada 2016-2020.

Această lucrare recepționată acum câteva luni se surpă și în această zonă, în comuna Movileni, sat Potângeni. Aici se strică șoseaua, iar din nefericire aceste probleme nu au apărut doar în această zonă.

În continuare sunt probleme nerezolvate în zona Bulbucani, unde de fiecare dată când am atras atenția că lucrarea a fost făcută greșit au găsit de la Consiliul Județean diverse motive.” a declarat fostul prefect al județului Iași, Bogdan Cojocaru, potrivit newsweek

Probleme și la o lună de la recepție

Probleme pe acest drum au fost și anul trecut, chiar la o lună de la recepție. Asta după ce în zona lacului Bulbucani 1, asfaltul a luat-o la vale.

De o parte şi de alta a podului peste albia unui torent ce se varsă în lac, banda drumului dinspre acumularea de apă a luat-o la vale. Fundaţia a cedat, în condiţiile de umiditate extreme cauzate de topirea bruscă a zăpezii din acea perioadă.

După producerea surpării pe DJ 281D, fostul preşedinte al CJ, liderul PSD Iași Maricel Popa, a acuzat actuala administraţie că s-a grăbit să facă recepţia tronsonului şi că lucrările au fost făcute de mântuială.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.