Surpriză de proporții. Încep lucrările la o nouă autostradă

Surpriză de proporții. Încep lucrările la o nouă autostradă

O întâlnire de lucru privind procedurile de expropriere a imobilelor aflate pe coridorul viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti a avut loc, marţi, la Prefectura Sibiu, urmând să fie identificate toate parcelele cuprinse între locul în care se încheie autostrada Orăştie-Sibiu şi localitatea Boiţa. Identificarea se va face cu ajutorul specialiştilor în cadastru şi al primăriilor din Şelimbăr, Tălmaciu şi Boiţa.


Întâlnirea, solicitată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, a avut drept scop solicitarea sprijinului direct al autorităţilor locale pentru identificarea proprietarilor imobilelor afectate de construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti.

La dezbaterea găzduită de Prefectura Sibiu au participat, alături de prefectul Lucian Radu şi reprezentanţii CNAIR, Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean, primarii şi secretarii comunelor Şelimbăr, Tălmaciu şi Boiţa, precum şi reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.

”Se urmăreşte demararea cât mai rapidă a procedurilor, a licitaţiilor şi găsirea unui constructor, cu respectarea legislaţiei. Este vorba despre un coridor paralel, cuprins între două puncte situate între locul unde se termină actuala autostradă şi Boiţa. Detaliile nu ne aparţin, ele sunt la Ministerul Transporturilor, noi doar am găzduit întâlnirea”, a declarat, pentru News.ro, prefectul de Sibiu, Lucian Radu.

El a precizat că în perioada următoare se va încerca identificarea tuturor parcelelor aflate pe coridorul autostrăzii şi apoi a tuturor proprietarilor, în vederea demarării procedurilor de expropriere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping