Restricții de circulație pe Drumul M3 Chișinău – Giurgiulești

Restricții de circulație pe Drumul M3 Chișinău – Giurgiulești

În cadrul unei întrevederi, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu reprezentanții antreprenorului LLC Automagistral Pivden referitor la implementarea contractului de reabilitare a 85,5 km ai drumului național M3 Chișinău – Giurgiulești.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a podețelor, a șanțurilor de evacuare a apelor pluviale, amenajare a acceselor la proprietăți, construcție a trotuarelor, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din piatră spartă, a stratului de uzură, cât și a celor din macadam și binder. Proiectul este divizat în 2 sectoare și prevede reabilitarea sistemului rutier a 54,4 km ai primei secțiuni, ce traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia și construcția a 31,1 km de drum nou a secțiunii doi, ce trece prin localitățile

Ciumai din raionul Taraclia, Burlăceni din raionul Cahul și orașul Vulcănești din UTA Găgăuzia. Lucrările de reabilitare a drumului național, care duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de peste 76% pe primul lot și peste 35% pe al doilea. Costul total al lucrărilor de reparație și construcție a drumului național M3 constituie circa 30 milioane de euro, bani alocați din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Proiectul va fi finalizat integral în luna ianuarie a anului 2022. ASD organizează în permanență ședințe de monitorizare cu antreprenorii, astfel încât lucrările să fie executate calitativ și în termenii contractual stabiliți, corespunzător cerințelor proiectelor, caietelor de sarcini și normativelor în vigoare.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.