Primăria Timișoara vrea să preia construcția șoselei de centură. Ministerul Transporturilor, neputincios

Primăria Timișoara vrea să preia construcția șoselei de centură. Ministerul Transporturilor, neputincios

Primăria Municipiului Timişoara a transmis Ministerului Transporturilor un memoriu prin care solicită preluarea execuţiei lucrărilor la Centura de Vest Timişoara, împreună cu finanţarea aferentă.


”Solicitarea vine în contextul declaraţiilor Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu ca administraţiile locale să preia lucrări publice de interes local şi regional, de la CNAIR. 95% din traseul Centurii de Vest este pe teritoriul administrativ al Timişoarei”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara, arată news.ro.

Proiectul centurii se află acum la stadiul de studiu de fezabilitate şi în decembrie a fost aleasă varianta finală de traseu (de la ieşirea spre Utvin până la ieşirea de pe Calea Aradului, la MAHLE Romania). Primăria a fost implicată în consultările legate de viitorul traseu încă de la început şi propunerile venite din partea noastră au fost preluate aproape integral de către CNAIR şi minister cu privire la alegerea variantei finale de traseu.

În urma acestor discuţii, Primăria Municipiului Timişoara a reuşit să obţină corelarea proiectului Centurii de Vest cu cel al Noii Radiale de Vest Timişoara. Aceasta ar deveni a 7-a radială a oraşului, pe lângă Lugojului, Buziaşului, Şagului, Gheorghe Lazăr, Torontalului, Aradului şi Sever Bocu. Printr-o bună corelare a proiectelor, vor fi evitate întârzieri, precum cele de la Drumul Boilor.

„Avem capacitatea şi disponibilitatea administrativă de a ne asuma ducerea la bun sfârşit într-o perioadă cât mai scurtă de timp şi la cea mai bună calitate, a acestui proiect strategic pentru sistemul de mobilitate al Timişoarei şi regiunii. Centura Timişoarei este povestea fără sfârşit, a ultimelor decenii şi e timpul ca printr-un parteneriat onest şi transparent cu Ministerul Transporturilor şi CNAIR să ne implicăm în construirea tronsonului de Vest. Nu cred că există o instituţie mai interesată de finalizarea acestei lucrări în bune condiţii, decât Primăria Municipiului Timişoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

În momentul de faţă, Centura Nord Timişoara este realizată integral, iar Centura Sud în proporţie de aproximativ 44%.

Recent, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, la Timişoara, că îşi propune să descentralizeze unele lucrări de infrastructură, în sensul ca acestea să fie preluate de autorităţile locale sau judeţene şi să fie realizate cu bani de la Ministerul Transporturilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, anunţase şi el că îşi doreşte ca instituţia pe care o conduce, să preia acest şantier.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.