INCREDIBIL. S-a lăsat asfaltul la o rampă de pe Podul de 500.000.000 euro Recomandat

INCREDIBIL. S-a lăsat asfaltul la o rampă de pe Podul de 500.000.000 euro

O porțiune de asfalt de la una din rampele podului peste Dunăre de la Brăila s-a lăsat, iar constructorul a încercat să pună mai multe straturi de asfalt pentru a reface planeitatea suprafeței carosabile, însă fără prea mare succes. Reprezentanții CNAIR au declarat că există niște tasări în zona rampei care au ajuns până la 10-15 centimetri, astfel încât constructorul va încerca stabilizarea rampei prin niște piloți forați.

Presa a scris că au apărut tasări la una din rampele Podului de la Brăila, astfel încât asfaltul s-a lăsat, iar constructorul a încercat să remedieze situația.

Într-un clip video publicat se vede cum o porțiune din șosea a fost reasfaltată, dar tot se poate observa o diferență de nivel. Lângă rampa podului poate fi observat un utilaj de forat.
Contactat de presă, purtătorul de cuvânt al CNAIR Alin Șerbănescu a recunoscut că există niște tasări - adică coborâri ale nivelului unei porțiuni de teren sub greutatea proprie sau sub cea a construcțiilor aflate în acel loc. 

„Tasările au început de anul trecut, dar nu au fost așa mari. Acum au ajuns la 10-15 cm, după cum ne-a informat constructorul. Acum constructorul încearcă să aplice o soluție cu piloți (n.r. stâlpi) forați pentru stabilizarea rampelor. Acum este în stadiul în care probează terenul, după care va intra în faza de execuție a soluției de remediere”, a declarat Alin Șerbănescu.

Potrivit acestuia, motivul tasărilor apărute poate fi legat fie de lucrări defectuoase realizate de constructor, fie de erori de proiectare realizate de constructor în etapa de proiectare, „fie ambele”.

„Acum nu mai este vorba doar de o simplă aducere la cotă, sunt lucrări mai ample de executat. Au încercat să aducă (n.r. asfaltul) la cotă, dar soluția n-a dat randament. Vor trebui să introducă restricții”, a spus purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Reprezentantul CNAIR a ținut să precizeze că proiectul nu este recepționat.

„Nu îl vom recepționa până când acesta nu va fi executat conform normativelor. Până nu vor finaliza lucrările conform, nu le vom recepționa proiectul”, a spus Șerbănescu.

Acesta a mai precizat că tasările actuale nu au legătură cu infiltrațiile apărute în blocul de ancoraj și nu au legătură cu pilonii podului propriu-zis.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.