Drum Expres între Autostrada Soarelui și Galați - Brăila

Drum Expres între Autostrada Soarelui și Galați - Brăila

Au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice pentru Drumul expres TransRegio Galaţi - Brăila - Slobozia - Drajna – Autostrada A2- Chiciu. Anunţul a fost făcut luni de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Proiectul privind Drumul Expres care leagă zona Galaţi-Brăila de Autostrada Soarelui este realizat de o alianţă administrativă a patru judeţe ce au ca scop implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est şi Sud a ţării. Este o premieră naţională, fiind primul demarat după descentralizare anunţat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri, iar pentru acest proiect, care se derulează prin ADI-Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, (formată din CJ Galaţi - preşedinte Fotea Costel, CJ Brăila - preşedinte Chiriac Francisk-Iulian, CJ Călăraşi - preşedinte Iliuţă Vasile şi CJ Ialomiţa - preşedinte Pavel Marian), există un parteneriat cu CNAIR.

„Astăzi au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate cu elemente de D.A.L.I, studiu ce este necesar pentru a găsi alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porţiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum nou. Se vor analiza inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul să fie scos din localităţi, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Autostrada Soarelui şi mai departe la Chiciu – Călăraşi.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.