Drum crăpat în Pasul Gutâi. Se intervine Recomandat

Drum crăpat în Pasul Gutâi. Se intervine

Autorităţile din Maramureş anunţă, vineri, că vor începe lucrări de reparaţii în Pasul Gutâi, unde carosabilul este afectat de o surpare. Durata estimată este de cinci luni, urmând a fi impuse restricţii de trafic.


Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a anunţat, vineri, că vor începe lucrările de reparare şi de consolidare a sectorului de drum naţional degradat din Pasul Gutâi, cuprins între km 34+138 şi km 34 +223. În prezent sectorul de drum este afectat de o surpare de teren pe banda de circulaţie din aval (partea stângă), iar traficul rutier se desfăşoară pe o singură bandă de circulaţie.

”Având în vedere că realizarea lucrărilor de consolidare trebuie efectuate în regim de urgenţă pentru a se evita afectarea întregii structuri rutiere, s-a procedat la realizarea raportului de expertiză în baza studiilor de teren topografice şi geotehnice. Pentru punerea în siguranţă şi asigurarea condiţiilor corespunzătoare de exploatare şi de circulaţie rutieră a participanţilor la trafic se vor executa în cel mai scurt timp, conform informaţiilor primite de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, următoarele: lucrări pregătitoare şi de excavare a materialului moale şi curgător din zona taluzului care este predispus alunecării; pregătirea platformei şi a umplerii pentru instalaţia de forare a piloţilor; tasarea lucrărilor şi a cotelor piloţilor, conform proiectului tehnic şi respectarea soluţiei propusă prin expertiza tehnică; lucrări de stabilitate a zonei; lucrări de înlocuire a podeţului existent”, a transmis prefectul de Maramureş.

Potrivit acestuia, după stabilizarea părţii carosabile (execuţia consolidării, execuţia podeţului, straturilor asfaltice şi parapeţilor), se va proceda la desfăşurarea traficului rutier pe partea stângă a DN18, pentru a permite efectuarea lucrărilor din partea dreaptă, inclusiv de finalizare a podeţului.

Durata de execuţie a lucrărilor este de maximum 5 luni şi vor fi respectate prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la separarea zonelor de lucru de zonele de circulaţie rutieră şi semnalizarea lor corespunzătoare, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.