Cât primești despăgubire de la stat dacă autostrada trece peste pământul tău

Cât primești despăgubire de la stat dacă autostrada trece peste pământul tău

Statul va plăti încă 1,82 milioane lei pentru exproprierea imobilelor în proprietate privată situate pe amplasamentul lotului 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, arată un proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere de Ministerul Transporturilor. Exproprierile suplimentare vizează 60 de imobile, cu o suprafaţă totală de 48.630 metri pătraţi.


"Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Sebeş – Turda - Lot 1 Secţiunea B, km 14+000 - km 17+000, aflate pe raza localităţilor Alba Iulia şi Sântimbru din judeţul Alba, sunt în cuantum total de 1.832 mii lei, şi se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor", arată proiectul.

Valoarea despăgubirilor a rezultat din raportul de expertiză întocmit de către un expert autorizat.

Autorii documentului arată că pe coridorul de expropriere nu există imobile ce ar putea constitui monumente istorice sau zone de protecţie a acestora.

"Anumite lucrări cum ar fi amplasarea bretelelor 3 şi 4 ale Nodului Rutier Alba Iulia Nord plus relocare utilităţi, reconfigurare sens giratoriu existent, acces şi amplasament bretele 1 şi 2, acces proprietăţi şi amplasare zid de sprijin, relocare DN 1 partea de vest a autostrăzii, relocare conducte magistrale de gaz, rezultate ca urmare a soluţiilor tehnice proiectate, nu pot fi realizate în întregime în limita coridorului aferent Hotărârii Guvernului nr. 399/2014 astfel încât este necesar acest amplasament suplimentar", mai arată proiectul citat.

Lotul 1 al autostrăzii Sebeş – Turda, în lungime de 17 kilometri, este construit de către asocierea Impresa Pizzarotii – Pomponio Construcţii, valoarea contractului fiind 541,7 milioane lei, din care 460 de milioane lei sunt din fonduri europene.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru acest lot a fost emis în decembrie 2014, iar termenul de finalizare iniţial era octombrie 2016, potrivit contractului. în prezent, lucrările sunt realizate în proporţie de doar 20%, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost amânat pentru iunie 2018.

Autostrada A10 Sebeş - Turda traversează judeţele Alba şi Cluj având o lungimea totală de 70 km, şi leagă autostrăzile A1 şi A3.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.