Când vom avea Drum expres între București și Târgoviște? Recomandat

Când vom avea Drum expres între București și Târgoviște?

Vești încurajatoare cu privire la drumul expres București – Târgoviște! În curând vor începe forajele geotehnice prevăzute în contractul pentru studiul de fezabilitate al viitoarei șosele. Anunțul a fost făcut de Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Pe Drumul Expres Târgoviște – București proiectul nu este blocat, el este în fază de Studiu de Fezabilitate. Anul trecut am spus despre aprobarea traseului, în luna martie 2024 încep studiile geotehnice și pe acest proiect foarte important pentru dâmbovițeni. Sperăm noi ca până la sfârșitul anului să intrăm în fază de aprobare”, a transmis Ionuț Săvoiu, pentru economedia.ro.

Traseului drumului „Valahia Expres” este aprobat de la sfârșitul anului, iar termenul avansat pentru finalizarea șoselei este anul 2028. Drumul expres va avea lungimea de 62 km, va traversa prin 16 localități: Mogoșoaia, Corbeanca, Buftea, Crevedia, Niculești, Butimanu, Cojasca, Bilciurești, Cornățelu, Dobra, Băleni, Bucșani, Comișani, Văcărești, Ulmi și se va opri în Târgoviște.

Proiectul este complex și prevede, pe lângă realizarea drumului propriu zis: poduri în lungime de 2,3 km, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare, 6 noduri rutiere, 32 de lucrări de artă, 124 km de drumuri de întreținere, 250 km de șanțuri și rigole.

Ionuț Săvoiu estimează aprobarea investiției (Hotărârea de Guvern pentru indicatorii tehnico-economici) până la sfârșitul anului.

Contractul de 11 milioane lei a fost semnat cu firma TPF Inginerie SRL şi are o durată de 25 de luni, din care primele două luni pentru studiul de prefezabilitate şi următoarele 23 de luni pentru studiul de fezabilitate care durează 18 luni, asistenţă tehnică la licitaţia de proiectare şi execuţie (4 luni), preciza CNAIR în noiembrie 2021, la semnarea contractului.

În paralel cu proiectarea Drumului Expres București – Târgoviște, CNAIR are contracte de proiectare și execuție semnate cu turcii de la Esta pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște (lărgire la 4 benzi) respectiv modernizare (fără lărgire) pentru tronsonul Târgoviște – Sinaia.


VERSUS SO3E04


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.