Avem o certitudine. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi întârziat

Avem o certitudine. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi întârziat

Sunt probleme cu cel mai mare proiect de infrastructura din Romania, podul peste Dunare de la Braila. Autoritatile judetene au anuntat ca din cauza unor intarzieri la relocarea retelelor de utilitati, drumul de legatura dintre centura Brailei si pod ar putea fi construit cu intarziere.

"Au fost semnalate o serie de intarzieri. Este vorba despre relocarile utilitatilor necesare realizarii acestui obiectiv, respectiv cea a conductelor de apa-canal, a Companiei de Utilitati Publice Dunarea Braila, un proiect in valoare de 1.801.497,93 lei fara TVA, unde se asteapta semnarea contractului de executie. De asemenea, au fost semnalate intarzieri si la capitolul relocarii retelelor electrice. In acest sens s-a avizat studiul de coexistenta cu SDEE Muntenia Nord, este in curs de avizare E-Distributie Dobrogea si urmeaza depunerea studiului de coexistenta la Transelectrica (pentru retele de 220kV si 400Kw), proiectantul intampinand dificultati in obtinerea acordului de mediu, avand in vedere faptul ca aceste relocari se realizeaza in arii protejate", a anuntat Prefectura judetului Braila.

Tot pentru realizarea podului este necesara relocarea retelelor de gaze. Pana in prezent, procedura de achizitie a fost anulata de trei ori, iar CNAIR a demarat o procedura de achizitie prin negociere directa fara publicare, contractul fiind obtinut de Distrigaz .

Reprezentantii Prefecturii au mai constatat ca pentru a incepe lucrarile la drumul de legatura dintre centura Brailei si pod este nevoie si de relocarea unor stalpi de iluminat de pe DN2B, sarcina revenind Primariei municipiului Braila. Conducerea prefecturii brailene a anuntat ca ii va chema la discutii pe toti cei implicati si ca va analiza problema exproprierilor, in conditiile in care dupa finalizarea proiectului tehnic au rezultat suprafete de teren suplimentare. Ultima piedica va fi inlaturata printr-o hotarare de Guvern, a precizat Biroul de presa al Prefecturii Braila.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.