600.000.000 euro pentru una din cele mai așteptate autostrăzi Recomandat

600.000.000 euro pentru una din cele mai așteptate autostrăzi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Autostrada A7 România, aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă B, dintre România şi Banca Europeană de Investiţii.

Se lucrează intens la Autostrada A7, denumită şi Autostrada Moldovei. mai ales pe secţiunea Buzău-Focşani care este formată din 4 loturi.

Loturile 1 şi 4, cele din capete au termen de finalizare data de decembrie 2024, iar loturile 2 şi 3, cele din mijloc care sunt de altfel şi cele mai lungi au termen de finalizare aprilie 2025.

Pe lotul 2, în Râmnicul Sărat stadiul lucrărilor a ajuns la 37%, asta în condiţiile în care încă se lucrează acolo.

Contractul este în valoare de 600 de milioane de euro.

Potrivit actului normativ, i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea proiectului Autostrada A7 România Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Ministerul Finanţelor încheie cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. un acord subsidiar prin care se stabilesc drepturile şi obligaţiile părţilor în implementarea proiectului şi executarea contractului de finanţare.


CAMION FEST 2024


CARAVANA SCANIA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.