VIDEO: SCANIA AXL - CAMIONUL FĂRĂ CABINĂ ȘI ȘOFER Recomandat

VIDEO: SCANIA AXL - CAMIONUL FĂRĂ CABINĂ ȘI ȘOFER

Scania a lansat cel mai recent membru al familiei de camioane autonome.

Scania AXL este un camion–concept, complet autonom, fără cabină.
În ceea ce se dorește a fi o nouă bornă în dezvoltarea de vehicule grele autonome, un grup de experți ai Scania, din diferite domenii, au dezvoltat un camion concept. Acesta, chiar și fără cabină, păstrează sistemul modular, simbol al companiei, în centrul ideii după care a fost proiectat.
În timp ce diferite industrii urmăresc să eficientizeze procesul de transport, autovehiculele autonome sunt văzute ca o soluție optimă. Minele și șantierele mari de construcții sunt recomandate pentru vehiculele autonome, deoarece sunt locații cu circuit închis.
"Prin camion concept Scania AXL facem un pas semnificativ către sistemele de transport inteligente ale viitorului, unde conducerea autonomă va juca un rol crucial", spune președintele și CEO-ul Scania, Henrik Henriksson.
„Continuăm să construim concepte pentru a demonstra ce putem face cu tehnologia disponibilă astăzi.”, a adăugat șeful Scania.
Pentru vehiculele autonome, software-ul este în multe feluri mai important decât hardware-ul. Scania AXL este condus și monitorizat printr-un control inteligent al mediului înconjurător. În mine, de exemplu, operațiunile autonome sunt posibile printr-un sistem logistic care comunică vehicululuii cum să se comporte.
„Avem deja camioane autonome implicate în operațiuni ale clienților. Ele au fost dotate cu o cameră pentru ca un șofer să fie pregătit să intervină dacă este necesar. Scania AXL nu are cabină și asta schimbă complet regulile jocului”, spune Claes Erixon, Head of Research and Development la Scania.
„Dezvoltarea vehiculelor autonome a făcut pași mari în ultimii ani. Scania AXL este o inovație completă și continuăm să ne dezvoltăm în această direcție cu mare viteză".
Motorul care alimentează vehiculul-concept este un exemplu de amestec a tehnologiei tradiționale cu cea de ultimă generație. Este alimentat cu biocombustibil regenerabil.
Caracteristicile robuste și puternice și designul Scania AXL se potrivesc mediilor mai dure din mine și șantiere mari.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping