Video: MHS TRUCK & BUS GROUP - CREȘTERE A COTEI DE PIAȚĂ ÎN 2019 Recomandat

Video: MHS TRUCK & BUS GROUP - CREȘTERE A COTEI DE PIAȚĂ ÎN 2019

Cota de piaţă înregistrată în 2019 de MHS Truck & Bus Group în ceea ce priveşte vânzările de vehicule comerciale grele noi a crescut cu 0,8% în condițiile scăderii pieței totale cu 8%.

Pe piața vehiculelor de construcții și specializate grele noi, MHS Truck & Bus a înregistrat o cotă de piață de 26%, ocupând poziția de leader.
Rezultatele obținute în 2019 de MHS Truck & Bus Group au fost confirmate atât pe plan na'ional cât și internațional. Grupul a fost distins cu locul I oferit de către Camera de Comerț și Industrie a României pentru activitatea desfășurată în domeniul său, precum și cu Trofeul “Importer of the Year 2019”, acordat de MAN Truck & Bus SE.
Cele mai solicitate modele anul trecut au fost MAN TGX 18 tone 4x2 (autotractor), MAN TGS 41 tone 8x4 (autobasculantă) și MAN TGS 35 tone 8x4 (autobetonieră), MHS Truck & Bus Group livrând în 2019 câteva flote. Astfel, pe segmentul de transport internațional, grupul a livrat o flotă de peste 30 de camioane și două flote de peste 20 de camioane, iar, pe segmentul de transport distribuție, o flotă de peste 30 de camioane.
Pe segmentul autocarelor și autobuzelor, compania a livrat, în 2019, către clienții săi, un număr de 7 unități.
Activitatea grupului pe segmentul de vehicule comerciale grele rulate a reprezentat un an de consolidare și dezvoltare în 2019. În decursul anului precedent, au fost livrate peste 400 unități, activitatea fiind concentrată în mod constat pe optimizarea platformei online de prezentare a ofertelor de vehicule disponibile în stoc, cu scopul de a permite accesul rapid și facil al clienților la toată gama de oferte. De asemenea, la începutul anului 2020, MHS Truck & Bus Group a lansat o aplicație dedicată diviziei MAN Rulate, unde clienții pot verifica rapid și ușor stocul disponibil de camioane rulate și locația în care pot fi vizionate.
Și activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group s-a dezvoltat pe parcursul anului precedent, înregistrându-se o creștere semnificativă a unuia dintre cei mai importanți indicatori, numărul lucrărilor de service. Astfel, în 2019 au fost înregistrate cu 13,2% mai multe lucrări de service, în comparație cu 2018. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2019, cu 11% față de 2018. Un rezultat extrem de important pentru activitatea de After Sales a Grupului l-a reprezentat dublarea, pentru al doilea an la rând, a contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2019, în comparație cu anul precedent. Astfel, se atestă încă odată faptul că activitatea de îmbunătățire continuă a serviciilor și atenția constantă îndreptată către nevoile și cerințele clienților săi reprezintă unul dintre cele mai importante targeturi ale grupului. Contractele de service Comfort și ComfortPlus cuprind toate reviziile și schimburile de ulei care sunt enumerate în planul de revizii al autovehiculului, cel din urmă oferind și garanția sistemului de propulsie, care la nevoie poate fi extinsă asupra garanției totale a mașinii. Fiecare contract de service achiziționat include și un curs gratuit MAN ProfiDrive.
În anul precedent, activitatea de After Sales s-a caracterizat printr-un grad ridicat de ocupare a atelierelor service și datorită campaniilor permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programului de garanţie extinsă a pieselor de schimb, ofertelor speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate produselor și sezonului). De asemenea, MHS Truck Service a oferit și anul trecut tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani.
În 2019, flota de ateliere mobile MAN Mobile24 a fost reînnoită cu 7 unități MAN TGE 3.180, dotate cu echipamente moderne specifice activității de service vehicule comerciale grele.
Un element adițional important de garantare al calităţii serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group, îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN prin intermediul celor două centre de perfecționare din Bucureşti şi Sibiu. Cursurile sunt organizate conform conceptelor MAN Academy şi standardelor MAN, cele două centre de perfecţionare, din Bucureşti şi Sibiu, oferind atât cursuri teoretice cât şi cursuri orientate către activitatea practică.
Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul trecut a 8-a generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel şi de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN. Programul va continua și în 2020 sub denumirea MANTech2030.

VW vehicule comerciale ușoare în cadrul MHS Truck & Bus Group
Dealerul VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group a înregistrat, în anul precedent, vânzări de aproximativ 100 unități vehicule noi și rulate.
Sediul dealerului se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service - Braşov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW, aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After Sales.

Parteneriate sportive și culturale
MHS Truck & Bus Group va continua parteneriatul de 10 ani cu Academia Gheorghe Hagi și FC Viitorul, urmând ca, în cursul lui 2020, să completeze flota Academiei cu un nou autocar.
De asemenea, pentru MHS Truck & Bus Group este foarte important aportul adus în vederea susținerii și dezvoltării comunității. Astfel, în 2020, grupul va continua să livreze vehiculele necesare, ca partener de mobilitate pentru
Teatrul National București și pentru Festivalul Internațional de Teatru Sibiu.
În 2021, un nou proiect European de parteneriat cultural va fi demarat în Timișoara, unde MHS Truck & Bus Group, alături de Automobile Bavaria Group, va fi partener de mobilitate pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Planuri și perspective pentru 2020
Anul 2020 va fi un an dedicat noutăților, dezvoltării și îmbunătățirii continue a activității MHS Truck & Bus Group.
“Anul acesta va fi marcat în primul rând de lansarea, atât la nivel internațional cât și la nivel national, a noii generații de camioane MAN TG3, moment mult așteptat de clienți.”, a declarat Claudia Iordache, Director Executiv al MHS Truck & Bus. “De asemenea, anul acesta vom demara vânzarea pe piața locală a gamei de vehicule comerciale ușoare MAN TGE. ”, a mai adăugat Claudia Iordache.
MHS Truck & Bus Group pune foarte mare accent pe tehnologiile noi, care sporesc calitatea serviciilor oferite clienților săi, de aceea compania se va concentra în 2020 pe implementarea și promovarea intensivă a soluțiilor digitale specifice vehiculelor comerciale MAN.
“Dezvoltarea continuă și îmbunătățirea serviciilor oferite clienților reprezintă o preocupare constantă pentru compania noastră.”, a declarat Claudia Iordache, Director executiv al MHS Truck & Bus. ”Anul 2020 va fi dedicat, de asemenea, și dezvoltării rețelei naționale de service-uri MHS Truck Service, prin inaugurarea unui nou sediu MAN în Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare cât și servicii de After Sales clienților săi din zona respectivă.”, a mai adăugat Claudia Iordache.
La fel ca în anul precedent, în 2020, MHS Truck & Bus Group se va concentra în a-și sprijini clienții și activitatea acestora prin îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. “De aceea, pe lângă produsele premium, fiabile oferite clienților, lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor de After Sales, pentru a asigura simplificarea activităților derulate de companiile acestora și implicit la oferirea soluției potrivite fiecărui segment de client.”, a concluzionat Claudia Iordache.
Pachetul de servicii After Sales include MAN Mobile24, contractele de service special concepute ținând cont de specificul activității clienților, oferte speciale pentru piesele originale MAN și manoperă, precum și garanție extinsă 24 de luni pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN, garanția fiind disponibilă atât la nivel European cât și la nivel internațional.

MHS HOLDING - CIFRĂ DE AFACERI DE 415 MILIOANE EURO
Creştere durabilă a afacerilor MHS Holding, cu o cifră de afaceri totală de 415 milioane EUR, înregistrată în anul 2019 şi o creştere a vânzărilor totale de autoturisme noi cu 12,4% faţă de anul 2018- acesta este bilanțul pentru anul trecut al grupului din care face parte și dealerul MAN în România.

Automobile Bavaria este lider de piaţă în reţeaua dealerilor BMW autorizaţi în România cu o creştere a vânzărilor de autovehicule noi BMW cu 18 % faţă de anul precedent.
MHS Motors, dealerul Opel din Târgu Mureş a înregistrat o creştere cu 55 % a vânzărilor de automobile noi, faţă de anul 2018.
Importatorul și distribuitorul camioanelor MAN a înregistrat o creştere cu 0,8% a cotei de piaţă faţă de anul 2018, în condiţiile unei pieţe de vehicule grele noi aflată în scădere, înregistrând totodată o dublare a numărului de contracte de service.
Livrările MHS Holding (Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, MHS Motors, Bavaria Mobility, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars și MHS Automotive), au atins în anul 2019 cifra totală de 8.693 vehicule, reprezentând toate mărcile comercializate de către grupul de companii.
În România, MHS Holding a văndut 4.693 unități, automobile noi şi rulate vândute prin dealerii Automobile Bavaria, precum şi autocamioane şi autobuze vândute prin MHS Truck & Bus. Cifra de afaceri înregistrată de companiile din România în 2019 a crescut cu 8% față de anul anterior, ajungând la 260 milioane euro.

Automobile Bavaria – cea mai mare rețea de dealeri BMW din Sud-Estul Europei
Automobile Bavaria, a înregistrat o creștere cu 18% a vânzărilor de automobile BMW în România, cu 3.147 unități livrate, noi și second hand. Printre modelele cu cele mai bune vânzări s-au remarcat: BMW X5 (412 unităti), BMW i3 (135 unități) și MINI Hatch (113 unități). Din gama automobilelor plug-in hybrid s-au vândut 38 automobile BMW și 27 MINI, urmând ca anul acesta BMW Group să lanseze mai multe modele cu acest tip de motorizare pe piață.
Vânzările de automobile rulate s-au situat la nivelul anului 2018, cu aproape 1.400 de automobile BMW și MINI livrate în România. Pachetele atractive oferite la achiziţionarea unui autoturism rulat, istoricul certificat al automobilelor și garanţia de 24 de luni, dar și
flexibilitatea serviciilor de finanțare au contribuit semnificativ la creşterea încrederii clienților pentru acest segment.
Automobile Bavaria a livrat și anul trecut flote importante pentru mărcile BMW, BMWi și MINI. Ponderea vânzărilor corporate din totalul unităților au crescut semnificativ, atingând cifra de 938 automobile livrate.
Costul de utilizare redus, eficienţa motoarelor, emisiile scăzute de noxe şi programele atractive de finanţare au generat un interes crescut din partea clienților.
În ceea ce privește vânzările BMW Motorrad, Automobile Bavaria a livrat anul trecut 273 unități, în creștere față de anul 2018, contribuind semnificativ la cifra-record de 386 de motociclete livrate în total pe piața locală de către BMW România.
Cele 12 locaţii din cadrul rețelei Automobile Bavaria au înregistrat anul trecut peste 63.000 de intrări în centrele BMW & MINI Service, cu o creștere de aproximativ 3,5 mil. EUR faţă de anul 2018.
“Pe lângă digitalizarea accelerată a tuturor domeniilor de activitate, anul acesta urmărim extinderea capacităţii de service în majoritatea locaţiilor BMW cu până la 30% și analizăm atent oportunitatea de a deschide noi locaţii de service. Creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor și consolidarea unei bune relații cu aceștia rămân printre obiectivele noastre principale și în 2020. De asemenea, luăm în calcul și extinderea reţelei de service MINI şi BMW Motorrad.”, a declarat Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.

Opel – MHS Motors
Dealerul Opel din Târgu Mureș, MHS Motors, a vândut, în al doilea an de la deschiderea oficială, 195 de automobile noi, înregistrând o creștere cu 55% a vânzărilor. Acesta, împreună cu toți dealerii Automobile Bavaria, va fi susținut și de o nouă platformă de vânzări online - OnlineAuto24.ro - menită să impulsioneze livrările de mașini din toate brandurile reprezentate, prin digitalizare.

Bavaria Mobility – rent a car
În ceea ce privește serviciile de rent a car, oferite prin Bavaria Mobility, anul 2020 va aduce noi oferte și opțiunea unor abonamente pe termen lung sau scurt, adresate atât companiilor, cât și persoanelor fizice. Cu o flotă de peste 100 de autovehicule, Bavaria Mobility a înregistrat o creștere cu 50% a cifrei de afaceri în 2019, comparativ cu anul 2018.

Rolls-Royce Motor Cars München și Rolls-Royce Motor Cars Service București
Cu o creștere de 25% a vânzărilor în anul 2019, Rolls-Royce Motor Cars München a depășit performanțele anului 2018, pentru care a fost premiat la Conferinţa anuală de la Singapore cu premiul “Global Dealer of the Year 2018”. Atât pe piața din Germania, cât și din România, dealerul s-a aliniat perfect cu rezultatele istorice obținute de marcă la nivel global. Unul dintre factorii care au contribuit semnificativ la această creștere a fost noul model Rolls-Royce Cullinan, foarte apreciat la nivel global, inclusiv de către clienții din România.
“Cullinan a depășit toate așteptările și suntem mândri că, atât în Germania cât și în România, am reușit să satisfacem dorința clienților noștri de a-l avea cât mai repede și de a se bucura de un adevărat reprezentant al SUV-urilor de super-lux. Este modelul care a înregistrat cel mai accelerat ritm de vânzare din istoria mărcii, iar noi am fost chiar printre primii care l-au livrat. Brand Managerul nostru din București, dl. Cristian Bednar a fost cel care a vândut modelul expus la salonul auto de la Geneva, unui client din România, imediat după eveniment. În prima parte a acestui an, vom prezenta și versiunea Black Badge a lui Cullinan, fiind o linie care s-a bucurat de o mare popularitate la nivel global, urmând ca, în a doua jumătate a anului, să fie lansat noul model Ghost.”, a declarat Michael Schmidt, Președinte MHS Holding și Rolls-Royce Motor Cars Munchen & Bucharest.
În ceea ce privește operațiunile de service, Rolls-Royce Motor Cars București a înregistrat cifre record, odată cu creșterea pieței produselor de lux din regiune. Aproape tot parcul auto Rolls-Royce din țară a trecut pragul service-ului din București, pentru operațiuni de întreținere. “Avem clienți din toată regiunea, preponderent din Bulgaria, Moldova sau Serbia. Am primit recent inclusiv o vizită din Tbilisi, Georgia. O mașină trimisă special la noi pentru revizie și lucrări de mentenanță. Clienții Rolls-Royce călătoresc des, au proprietăți în mai multe țări și se așteaptă la un grad ridicat de calitate a serviciilor oriunde s-ar afla. De aceea trebuie să fim mereu pregătiți la cel mai înalt nivel.”, a mai declarat Michael Schmidt.

Primul Rolls-Royce Motor Cars Master Technician din România
Rolls-Royce Motor Cars Service Bucureşti a obținut în 2019 și certificarea “Rolls-Royce Master Technician”, pentru tehnicianul Gelu Voinea. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv extraordinar, Gelu şi-a consilodat cunoştinţele practice şi teoretice timp de 5 ani, urmând o serie de cursuri de specializare la fabrica Rolls-Royce Motor Cars din Goodwood - West Sussex. Efortul şi determinarea lui Gelu au fost supervizate şi validate de instructorii Rolls-Royce Motor Cars pe parcursul întregului proces de certificare. Astfel, Rolls-Royce Motor Cars București oferă cel mai înalt grad de calitate al serviciilor, prin unicul Master Technician din regiune și primul din România.

25 ani Automobile Bavaria – 25 ani de BMW în România
Anul 2019, pe lângă rezultatele istorice de vânzări, a marcat și aniversarea a 25 de ani de prezență a mărcii BMW în România, prin Automobile Bavaria. Astfel, clienții mărcii și toți pasionații BMW au avut șansa de a sărbători alături de dealer și de a câștiga un super premiu: un automobil BMW Z4, model lansat recent pe piață, oferit în cadrul unei tombole aniversare, cu peste 53.000 de participanți. Extragerea câștigătorului a avut loc în data de 23 decembrie 2019 iar fericita posesoare a unui BMW Z4 nou a fost dna. Ingrid Daniela Braithwaite, din București.

Principalele direcţii pentru Automobile Bavaria în anul 2020
“Consolidarea imaginii de brand Automobile Bavaria, bazată pe cei 25 ani experienţă cu marca BMW în România și nu numai, va fi unul dintre obiectivele noastre principale în acest an, concomitent cu păstrarea trendului pozitiv al vânzărilor pentru toate brandurile din portofoliu.
Dezvoltarea business-ului de maşini rulate prin creşterea volumului şi diversificarea serviciilor oferite clienţilor este, de asemenea, o prioritate, completată de digitalizarea accelerată a tuturor domeniilor de activitate. În ceea ce privește rețeaua de dealeri, urmărim transformarea unor locații service only în dealeri de vânzări și service pentru marca MINI, pentru a susține creșterea volumului de vânzări pe acest segment. Odată cu lărgirea gamei BMW Group de automobile electrice şi plug in hybrid și lansarea unor noi modele la începutul acestui an, urmărim cu interes deciziile luate de către autorități referitor la programele Rabla și Rabla Plus. Susţinem și dezvoltarea reţelei de staţii de alimentare pentru acestea, având deja două stații de mare putere montate în Băneasa și Militari.
De asemenea, dorim să menținem creșterea bună a vânzărilor de motociclete noi şi rulate din toate oraşele în care suntem reprezentaţi”, a explicat dl. Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.
Georg Pfeffer, a fost numit în funcţia de CEO Automobile Bavaria la sfârșitul anului 2018, având o vastă experienţă, de peste 25 de ani, la nivel de management, în domeniul auto.

Parteneriate sportive – Gheorghe Hagi și FC Viitorul
La 17 ani de la semnarea primului contract de imagine cu cel mai cunoscut fotbalist român, Gheorghe Hagi, şi la 10 ani de la semnarea contractului de parteneriat cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus vor pune la dispoziţia Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi şi echipei FC Viitorul Constanța un nou autocar MAN şi o flotă de 11 automobile MINI. Automobile Bavaria a fost alături de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi încă de la înființare, atât prin marca BMW cât și MINI, ambele fiind apreciate de jucători și stafful tehnic.

Parteneriat de mobilitate pentru Timișoara 2021
La finalul anului 2019, Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii (ATCEC) și Automobile Bavaria au semnat parteneriatul de mobilitate al Capitalei Europene a Culturii în 2021. În această calitate, de partener unic de mobilitate, Automobile Bavaria și MHS Truck & Bus vor pune la dispoziția ATCEC o flotă de automobile, autoutilitare și autocare pentru logistică, transportul oficialităţilor, al invitaţilor şi al echipamentelor, în cadrul programului cultural Timișoara 2021.
“Suntem onorați să fim partenerii proiectului „Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii”. Este pentru a doua oară când ne implicăm într-un proiect cultural de o asemenea anvergură și importanță. Timișoara este al doilea oraș din România care deține acest titlu și primul care l-a câștigat în urma unei competiții. Vom fi împreună, pentru asigurarea unor servicii de mobilitate la cel mai înalt nivel. Avem o prezență puternică aici, prin mărcile BMW, MINI și MAN și ne dorim să contribuim cât mai mult la succesul evenimentelor culturale locale. Astfel de acțiuni reprezintă una dintre cele mai bune modalități de promovare a brand-ului de țară.”, a spus Michael Schmidt, președinte MHS Holding.

Parteneriate culturale – Teatrul Național București & Festivalul Internațional de Teatru Sibiu.
Automobile Bavaria va asigura, și în acest an, servicii de mobilitate pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Teatrul Național București, doi dintre partenerii importanți din zona proiectelor culturale, care s-au remarcat, în 2019, printr-o serie de evenimente speciale. Urmând direcţia globală de tradiţie a BMW Group, şi reţeaua de dealeri Automobile Bavaria s-a implicat într-o serie de astfel de evenimente culturale. Experienţa de a conduce rămâne în centrul atenției, dar aceste parteneriate sunt o constantă importantă în calendarul anual al dealerilor.

Fundația Michael Schmidt – 10 ani de proiecte culturale, educaționale și de conservare a patrimoniului săsesc
Responsabilitatea socială este una dintre priorităţile lui Michael Schmidt, Președintele MHS Holding şi al Fundaţiei Michael Schmidt, fondată în anul 2010. De atunci până în prezent, alături de soția sa, Veronica Schimdt, Michael a extins portofoliul de proiecte ale fundației, de la conservarea patrimoniului cultural săsesc, restaurarea unor obiecte de patrimoniu, publicarea unor cărți dedicate culturii săsești, burse educaționale, festivaluri, până la proiecte de cooperare bilaterală româno-germană.
Pentru acest efort continuu, în anul 2015, Michael Schmidt a primit din partea Preşedintelui Republicii Federale Germania, dl. Joachim Gauck, Crucea de merit în grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania și anul trecut a primit vizita Președintelui României, Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării a 10 ani de proiecte ale Fundației Michael Schmidt.
Și în acest an, Fundația Michael Schmidt va organiza deja tradiționalul festival săsesc Săptămâna Haferland, unul dintre cele mai iubite festivaluri din zonă, care reunește comunitatea săsească și nu numai, timp de o săptămână, în regiunea satelor transilvănene Criț, Roadeș, Viscri, Bunești, etc.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.