VARTA® PROMOTIVE AGM - prima opţiune pentru echiparea din fabrică a camioanelor Recomandat

VARTA® PROMOTIVE AGM - prima opţiune pentru echiparea din fabrică a camioanelor

Clarios, liderul global al pieței de soluții avansate pentru stocarea energiei, colaborează de foarte mult timp cu producătorii de camioane pentru a crea cele mai bune baterii pentru autovehicule grele. Bateria VARTA ProMotive AGM a fost concepută în strânsă colaborare cu cei mai importanți producători de vehicule comerciale din Europa, pentru a asigura funcţionarea optimă în orice moment a camioanele de ultimă generaţie.

În prezent, bateriile convenţionale fac faţă cu greu consumului mare de energie al echipamentelor instalate pe camioanele moderne. Camioanele parcurg distanţe lungi, care presupun multe nopţi petrecute în cabină, iar şoferii, tot mai greu de găsit, îşi doresc un nivel de confort tot mai ridicat. Frigiderul, cuptorul cu microunde, cafetiera și dispozitivele pentru divertisment descarcă profund bateria în perioadele de repaus.

În plus, sunt tot mai multe norme europene care trebuie respectate. Pentru a reduce emisiile de CO2 și consumul general, astăzi sunt necesare tehnologii avansate de economisire a combustibilului - cum ar fi coasting/sailing și passive boost.

VARTA® PROMOTIVE AGM 01

Împreună cu rezervoarele AdBlue®, care ocupă spațiu suplimentar, este adesea necesară instalarea bateriei la capătul șasiului, aproape de puntea spate, loc în care este supusă la vibrații intense. Prin urmare, robustețea și rezistența ridicată la vibrații sunt absolut necesare.

Alegerea producătorului
"Prin urmare, câțiva dintre cei mai mari producători ne-au rugat să colaborăm pentru a găsi o soluție. Așa a fost creată bateria VARTA ProMotive AGM", explică Thorsten Werle, Director Design Industrial al diviziei Heavy Duty, Clarios EMEA. VARTA este lider de piață și tehnologie în domeniul bateriilor pentru camioane și autoturisme. ProMotive AGM combină know-how-ul de la ambele linii de produse și se bazează pe experienţa de 20 de ani în producția de baterii AGM avansate.
Cu o cotă de piață de 65% în Europa în domeniul bateriilor Heavy Duty de primă echipare, VARTA este alegerea producătorilor de camioane în ceea ce privește instalarea celei mai bune tehnologii disponibile pentru baterii. VARTA ProMotive AGM a trecut atât testele de laborator, cât și testele de utilizare pe drum, îndeplinind toate cele patru condiții esențiale pentru a primi eticheta de piesă de schimb de origine:
• puterea de pornire la rece;
• numărul de cicluri de încărcare – descărcare și profunzimea descărcării;
• rezistența la vibrații;
• acceptanța la încărcare.
"Studiile pe termen lung au confirmat că VARTA ProMotive AGM se ridică la înălțimea promisiunilor făcute. Marii producători au aprobat bateria și integrează AGM ca primă echipare în cea mai recentă generație de vehicule comerciale grele", spune Werle.

Ce este VARTA ProMotive AGM?
VARTA ProMotive AGM este prima baterie AGM din Europa pentru vehicule comerciale.
AGM este prescurtarea de la Absorbent Glass Mat, adică fibră de sticlă absorbantă. Fibra de sticlă absoarbe electrolitul și mărește stabilitatea ciclurilor de încărcare – descărcare. În acest fel, împiedică scăderea capacității cauzată de stratificarea electrolitului, care este principala cauză a deteriorării bateriilor la camioanele moderne. Avantajul este că bateria are o durată de viață mărită. Datorită design-ului special al bateriei VARTA ProMotive AGM, până la 80% din capacitatea specificată poate fi utilizată fără a compromite în mod semnificativ durata de viață a bateriei. Este sursa de alimentare ideală pentru vehiculele echipate cu funcții de confort și siguranță și caracteristici avansate de economie de carburant, cum ar fi coasting/sailling. Rezervorul de AdBlue și rezervorul mai mare de combustibil au determinat mutarea bateriei spre capătul din spate al cadrului şasiului. În această poziție, bateria trebuie să poată rezista la vibrații crescute, pentru a nu se defecta prematur. VARTA ProMotive AGM rezolvă această problemă cu carcasa sa robustă și elementele speciale de fixare.
Per total, mai puțin timp petrecut la volan și mai multe nopți dormite în camion fac din bateria VARTA ProMotive AGM un atu indispensabil în logistica modernă. Calităţile VARTA ProMotive AGM (şi în special acceptanţa mare la încărcare şi numărul mare de cicluri de încărcare-descărcare) garantează conducerea sigură și confortabilă a camionului, asigurând o exploatare eficientă şi pentru operatorul de transport. Pentru prima dată, potențialul camionului este valorificat la maxim datorită bateriei cu durată de viață extinsă.

O baterie bună pentru profitabilitate
Managerii de flote solicită în prezent fiabilitate atât de la camion, cât și de la piesele de schimb. Ei se bazează pe tehnologiile și mărcile de top pentru a-și micșora riscul de nefuncționare și pentru a-și optimiza constant costul total de exploatare al flotei lor de camioane.
În opinia lui Werle, performanța excepțională a bateriei VARTA ProMotive AGM are o valoare unică, atât în prezent, cât și pentru anii următori: "Dacă aveți deja camioane bine echipate, merită să le îmbunătățiți cu bateria noastră AGM. Aceasta oferă șoferilor și operatorilor de flote o siguranță suplimentară împotriva defecțiunilor bateriei, reduce costul total de exploatare și le asigură producătorilor de camioane clienți mulțumiți.
VARTA ProMotive AGM este complet pregătită pentru viitor și mai are multă capacitate disponibilă pentru consumatori suplimentari de energie."

VARTA® PROMOTIVE AGM 02

VARTA Fleet Program: legătura directă cu producătorul
Complexitatea tot mai mare a camioanelor moderne reprezintă o provocare majoră pentru companiile de transport. Pentru a se asigura că flotele fac față cu brio acestor schimbări, VARTA a creat nu doar un produs fiabil, pregătit pentru viitor, sub forma bateriei AGM, ci și serviciul de asistență pentru flote, VARTA Fleet Program. Principala caracteristică a acestui program este că le oferă managerilor de flote legătura directă cu producătorul.
După înregistrare gratuită pe site-ul www.varta- automotive.ro, membrii primesc sfaturi personalizate pentru flota lor, recomandări strategice de achiziție, răspunsuri la întrebări legate de managementul bateriilor, posibilități de analiză și optimizare a performanței bateriei și multe altele.

Clarios România
Str. Gheorghe Țițeica 121C, et. 6, sector 2, 020295 București, România
www.varta-automotive.ro

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.