SCANIA LIVREAZĂ 741 DE AUTOBUZE PE GAZ CĂTRE MUNICIPALITATEA ORAȘULUI BOGOTA Recomandat

SCANIA LIVREAZĂ 741 DE AUTOBUZE PE GAZ CĂTRE MUNICIPALITATEA ORAȘULUI BOGOTA

În noiembrie, compania TransMilenio din Bogota a selectat Scania pentru a-i livra 481 autobuze Euro 6 - cele mai curate și mai silențioase autobuze de pe piață.

În continuarea reînnoirii sistemului Bus Rapid Transit al orașului, Scania a fost acum selectată pentru a furniza încă 260 autobuze pe gaz, ceea ce a dus la un total de 741 autobuze. Scania va furniza, astfel, majoritatea autobuzelor pentru programul de reînnoire a parcului auto.
Bogota înlocuiește autobuzele anterioare Euro 2 și Euro 3 cu cele mai recente tehnologii de transport cu emisii reduse. Autobuzul Scania Euro 6 pe gaz reprezintă un salt uriaș în tehnologia mai curată, în comparație cu autobuzele de generație mai veche, dar și în raport cu cele care sunt echipate cu standard de poluare Euro 5. În operațiunile cu noile autobuze pe gaz Scania, emisiile de carbon vor fi cu până la 20% mai mici, în timp ce emisiile de pulberi în suspensie vor fi de două, până la trei ori mai mici. Emisiile de oxid de azot sunt de patru, până la cinci ori mai mici decât la autobuzele Euro 5.
Rețeaua de autobuze, inițial înființată la începutul anilor '90, cuprinde 12 linii care se întind pe 112 kilometri, cu 1,7 milioane de călători în fiecare zi. Cea mai recentă licitație publică s-a concentrat pe linia Americas BRT, de 18 stații, care va fi operată de către Masivo Bogota. Acestea vor intra în funcțiune în a doua jumătate a anului 2019 și în prima jumătate a anului 2020.
"Această ultimă comandă demonstrează angajamentul orașului Bogota de a reduce substanțial poluarea", spune Juan Carlos Ocampo, directorul general al Scania Colombia. "Suntem în mod evident mulțumiți de încrederea acordată în Scania și de tehnologia noastră cu emisii scăzute de zgomot", a adăugat Ocampo.
Cele 260 de autobuze articulate Scania F340 HA 8×2 (340 CP) au o capacitate de 250 de pasageri. Toate autobuzele vor fi construite de Superpolo Scania, care va fi responsabilă pentru furnizarea de servicii de întreținere pentru autobuze.
Din 2015, 227 de autobuze pe gaz Euro 6 operează în orașul columbian Cartagena.
Sistemele Rapid Transit (BRT) îmbunătățesc capacitatea și fiabilitatea în comparație cu operațiunile convenționale. Sistemele BRT au coridoare proprii pentru autobuze,111 care asigură că autobuzele nu întârzie din cauza congestiei mixte a traficului. Pasagerii plătesc biletele în stație, nu în autobuz. Există sisteme BRT în peste 160 de orașe la nivel global, cele mai multe fiind în America Latină.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.