VW: Bentley și Bugatti nu sunt de vânzare

VW: Bentley și Bugatti nu sunt de vânzare

Grupul Volkswagen AG nu are planuri de vânzare a brandurilor Bentley sau Bugatti, a afirmat, joi, şeful celor două branduri de lux, Oliver Blume.

"Nu luăm în considerare niciun fel de vânzări", a declarat Oliver Blume, care este şi şeful producătorului de maşini sport Porsche.

Cooperarea dintre Porsche şi Bentley a dus la economii de costuri anuale mai mari decât cele 100 de milioane de euro vizate iniţial, a adăugat oficialul VW.

Speculaţiile privind Bentley şi Bugatti au apărut după ce Volkswagen a decis să-şi reevalueze opţiunile, inclusiv o posibilă vânzare a producătorului italian de motociclete Ducati, pentru a finanţa reorganizarea grupului, în urma scandalului emisiilor poluante (Dieselgate).

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.