VIDEO Transportatorii și fermierii blochează mai multe orașe Recomandat

VIDEO Transportatorii și fermierii blochează mai multe orașe

Crește furia transportatorilor și fermierilor, care anunță că protestele continuă, pentru a șasea zi la rând.

Au ieșit deja pe străzi cu camioane și utilaje și sunt anunțate proteste în aproape 20 de mari orașe. Este de așteptat ca și azi să fie șosele blocate, iar probleme vor fi mult mai mari decât în weekend. Este începutul săptămânii de lucru și prezența camioanelor și a tractoarelor la marginea orașelor va bloca, parțial, circulația celor care merg spre serviciu. Premierul Marcel Ciolacu are, la ora 9:30, o întâlnire de lucru cu ministrul de Interne, ministrul Transporturilor, cel al Agriculturii şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, pentru a discuta despre măsurile pe care Guvernul le poate lua pentru a pune capăt protestelor.


ACTUALIZARE 11.00 Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, face apel către fermierii care blochează intrările în Craiova, dar și în alte orașe din țară să meargă acasă. "Eu rog pe toți fermierii să meargă acasă, pentru că (pentru - n.r.) toate revendicările solicitate Guvernului și Ministerului Agriculturii banii au fost și sunt prinși în bugetul Ministerului Agriculturii. Pentru că e pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Ministerul Agriculturii are 2% din PIB-ul României. Din punctul de vedere al protestatarilor, dânșii au spus pe procesul verbal nu mai au treabă cu Ministerul Agriculturii", a declarat ministrul.

ACTUALIZARE 10.30 O coloană de tractoare s-a format și pe centura orașului Alexandria. Este o nouă zi de proteste și la Brăila. Fermierii au ieşit cu utilajele pe şoseaua de centură a oraşului și merg cu viteză redusă, îngreunând traficul. Mulți dintre protestatari au plecat deja spre capitală pentru a se alătura protestului agricultorilor din ţară. Traficul rutier este paralizat și la Baia Mare, după ce protestatarii au intrat cu utilajele în oraș și circulă cu viteză redusă. Zeci de camioane și TIR-uri stau în coloană la protestul de la Vama Nădlac.

ACTUALIZARE 10.00 Intrarea în Craiova este blocată de protestatari - fermieri și transportatori. Ei nu au fost lăsați să intre în oraș, așa că au blocat principala intrare în oraș. Acolo sunt cordoane de poliție care îi opresc pe protestatari și îi dirijează pe șoferi spre rute ocolitoare. Mii de taximetriști din Craiova și-au anunțat solidaritatea cu acest protest și sunt așteptați să se alăture acțiunii.


STEFAN BANICA JR


Starea- George Nita

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.