VIDEO Șoferii au auzit, prin stație, amenințările cu moartea lansate de tată și fiu înainte de accident Recomandat

VIDEO Șoferii au auzit, prin stație, amenințările cu moartea lansate de tată și fiu înainte de accident

 

Primii audiați au fost șoferii celor trei vehicule, implicate în cumplitul accident de pe drumul care leagă Alexandria de Vitănești, în județul Teleorman.

Șoferul camionetei a susținut că cei doi șoferi de tir, tată și fiu, l-au amenințat că îl vor scoate de pe drum, iar mai apoi, chiar și-ar fi pus în practica vorbele. Cei doi șoferi de tir s-au declarat însă nevinovați în fața anchetatorilor și au susținut că nu l-au amenințat pe șofer. În anchetă a apărut însă o resturnare de situație.

Elementul surpriză a fost faptul că cel puțin trei șoferi, care se aflau pe același drum în momentul accidentului și aveau stație de emisie recepție, au avut curaj și au mers la poliție să depună mărturie. Primul dintre ei, audiat de anchetatori ar fi confirmat că șoferul camionetei a fost amenințat că va fi răsturnat de pe drum de cei doi șoferi de TIR.

Un pasager din camionetă a decedat.


Sociologii spun că nervozitatea tot mai mare a șoferilor în trafic este alimentată de frustrările legate de drumurile proaste și nepăsarea față de ceilalți.

Romulus Oprică, sociolog: „În momentul în care primul șofer a pus frană, nici nu s-a pus problema să anticipeze ce se va întâmpla. A vrut doar să dea o lecție, dar ce înseamnă lecția asta? Până unde? Pot să iau și viața.”

Gunther Graeff, pilot de raliu: „Cel mai bine, într-un caz dintr-asta, e să îți iei o fracțiune de secundă timp și să stai, să îi dai prioritate celuilalt să își facă dambalua până la capăt, să îl lași în pace și să sfidezi provocările care se ivesc.”

 investigația continuă în acest caz care părea un accident rutier, dar care se poate transforma într-unul de crimă și tentativă de omor. Importantă în anchetă este și expertiza tehnică a mașinilor implicate.

Virgil Lauric, expert criminalist: „ Cel din față, la un moment dat, a frânat brusc, cel din spate era la o distanță mult prea mică încât timpul de reacție nu i-a mai permis să frâneze, a intrat în el și după care și cel din spate a intrat și el. Nu viteza este cauza aici. Aici cauza este circulația mult prea aproape, că legea spune două chestiuni foarte clare: nu trebuie să mergi unul în fundul altuia și apoi nu trebuie să frânezi fără motiv că, din cât se vede, nu era niciun obstacol în fața primului TIR.”

Imaginile surprinse de camera de bord pot da o idee despre ce s-a întâmplat, însă datele de la fața locului și declarațiile martorilor sunt mult mai importante, spun experții criminaliști. Cele trei vehicule vor fi expertizate, iar audierea tuturor celor care pot aduce lămuriri în acest caz va continua și în zilele următoare.

În accidentul rutier din județul Teleorman, un bărbat de 60 de ani, pasager în camionetă, a murit după ce a fost decapitat în impact. (Știrile Pro Tv)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.