VIDEO. Nădlac II. 14 sirieni depistați într-un spaţiu special amenajat al unui camion Recomandat

VIDEO. Nădlac II. 14 sirieni depistați într-un spaţiu special amenajat al unui camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un camion cu semiremorcă încărcat cu ambalaje pentru alimente, paisprezece cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

Şoferul mijlocului de transport, un cetăţean turc în vârstă de 35 de ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În data de 10.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc.

Bărbatul conducea un mijloc de transport înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pentru alimente pe ruta Turcia-Austria.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, într-un locaș special amenajat, format din două recipiente cilindrice din plastic acoperite cu marfă, paisprezece cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cetăţenii sirieni, cât şi verificări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.