VIDEO Mii de ucraineni, la granița de est a României. Coloana a avut și 4 kilometri Recomandat

VIDEO Mii de ucraineni, la granița de est a României. Coloana a avut și 4 kilometri

Invadarea Ucrainei de către Rusia determină populaţia ucraineană să părăsească în masă ţara aflată în război.

 

În data de 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare).

Reiterăm faptul că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

Situația este în dinamică, iar măsurile din competența Poliției de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcție de evoluția acesteia, a scris Poliția de Frontieră.

Mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat, joi, la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona localităţii Tereblecea, pentru a părăsi, pe jos, teritoriul ucrainean, având ca destinaţie finală diferite oraşe din România sau alte ţări europene, informează Agerpres.

De asemenea, sute de maşini cu numere de Ucraina aşteptau la rând, în Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea - Siret, pentru a putea ajunge în România.

Autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaţilor este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat.

În acest context, la porţile metalice ale punctului de frontieră aşteptau numeroase femei cu copii în braţe sau cu copii în cărucioare.

Mulţi dintre refugiaţi au reuşit să ia cu ei cel mult o valiză în care au pus obiectele de strictă necesitate. Durata de aşteptare pentru a intra în România este foarte mare, însă, cu toate acestea, nicio persoană aflată la rând nu este dispusă să renunţe.

Coada de maşini la graniţă se întinde pe o lungime de 3 - 4 kilometri, potrivit Agerpres.

 
 

 

.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.