VIDEO. Migranții din camion - ascunși în saci de plastic şi înfăşuraţi în folie de aluminiu Recomandat

VIDEO. Migranții din camion - ascunși în saci de plastic şi înfăşuraţi în folie de aluminiu

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Calafat - ITPF Giurgiu au reținut doi tineri, un sirian și un palestinian, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși în saci de plastic şi înfăşuraţi în folie de aluminiu, în compartimentul de marfă al unui autocamion.

În cursul dimineții de 12 august 2021, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară la volanul unui autocamion, un cetățean turc în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, centrale termice din Turcia pentru Ungaria.
În urma verificărilor preliminare efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.
Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse în saci de plastic și înfășurate în folie de aluminiu, două persoane de sex masculin.
La cercetări a rezultat faptul că cei doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 28 de ani, sunt din Siria și Palestina și s-au urcat în autocamion când se aflau pe teritoriul Turciei, fără a avea consimțământul șoferului. Aceștia au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Germania.
Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetățeni străini, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.