VIDEO Un rănit și un decedat, la impactul cu un camion. Erau pe contrasens, depășeau o coloană Recomandat

VIDEO Un rănit și un decedat, la impactul cu un camion. Erau pe contrasens, depășeau o coloană

Destin fatal pentru o femeie de 69 de ani din Bălești și pentru fiul ei de 47 de ani, implicați ieri după-amiază într-un grav accident rutier produs pe raza comunei Bâlteni, la Moi.

Cei doi se aflau într-un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, cu volan pe dreapta, iar la un moment dat, după o depășire, mașina a intrat pe contrasens și a izbit în plin un TIR care circula regulamentar pe banda sa. În urma impactului a rezultat decesul femeii și rănirea gravă a fiului său, cel care era la volanul autoturismului.
Șoferul de pe TIR a rămas șocat de cele întâmplate, nevenindu-I să creadă că așa ceva a fost posibil, mai ales că, după impact, mașina care l-a lovit a fost proiectată într-un cap de pod de pe marginea drumului, fiind întoarsă la 180 de grade, ca și cum s-ar fi deplasat paralel cu vehiculul de mare tonaj.

„Eu am apucat doar să-l văd că face o depășire de coloană și a intrat pe contrasens. Mi-a venit direct în față, iar după ce m-a lovit pe mine s-a rotit și s-a dus în șanț”, a spus șoferul TIR – ului, un tânăr de 33 de ani din Târgu-Jiu. Impactul dintre vehicule a fost atât de puternic încât i-a scos din case pe localnici. Mulți dintre ei veniseră de la înmormântarea unui consătean și doar ce ajunseseră acasă. Oamenii spun că astfel de evenimente au loc frecvent pe drumul respectiv, în ciuda faptului că sunt restricții de viteză, iar echipajele de poliție patrulează frecvent cu aparatul radar pentru a-i depista pe vitezomani.

„Eu eram la Târgu-Jiu când am auzit că la noi la poartă s-a produs un accident. Am sunat-o repede pe mama și nu-mi răspundea că plecase fără el ca să vadă ce s-a întâmplat. Am venit și eu cât de repede am putut și m-am bucurat să aflu că mama e bine. Din păcate am înțeles că a murit mama șoferului care a făcut accidentul. Sunt atâtea evenimente pe aici că vă spun că stau cu mătura după poartă ca să adun cioburile care mai rămân câteodată pe drum, că sunt periculoase pentru cauciucuri în special”, a povestit o femeie din zonă. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.