VIDEO. Intenție sau defecțiune? Un tramvai a izbit în plin mașinile staționate pe linia de tramvai

VIDEO. Intenție sau defecțiune? Un tramvai a izbit în plin mașinile staționate pe linia de tramvai

 Accidentul a avut loc în jurul orei 12, atunci când tramvaiul se îndrepta dinspre zona Palat - Moldova către Hotel Europa la Iași.

La aproximativ 200 de metri de intersecţia cu strada Elena Doamna, tramvaiul a lovit un autoturism care încerca să întoarcă şi staţiona pe şine, în dreptul liniei continue duble, apoi, un altul imediat după acesta, care staţiona acolo, se pare cu aceeaşi intenţie de a vira la stânga peste linia continuă. După alţi circa 50 de metri de la aceste două ciocniri, aşa cum pare din imagini, şi fără niciun semn că ar fi frânat, tramvaiul a intrat efectiv într-un grup mai mare de autoturisme care aştepta la semaforul din dreptul Hotel Europa, pentru a face stânga către Târgu Cucu.

Imaginile arată că spaima şoferilor aflaţi în maşini la semafor a fost atât de mare încât unii au reuşit să demareze în trombă, repede, din calea tramvaiului ce le venea din spate, intrând pe contrasens deşi şi acolo erau maşini, trei dintre ei reuşind astfel să iasă din calea “bombei” şi să scape cu maşinile neatinse. Nu la fel s-a întâmplat însă cu alte patru maşini, altele decât primele două avariate, ai căror şoferi fie nu au văzut tramvaiul ce le venea din spate, fie nu au avut unde să se ferească, din imagini văzând că mai mulţi şoferi au încercat manevra, dar nu au avut spaţiu pentru a se feri, scrie Ziarul de Iași.

Cine sunt în culpă?

Vatmanul a declarat poliţiştilor că nu a mai putut controla tramvaiul deoarece frânele nu mai funcţionau. “Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 despre un eveniment care a avut loc pe raza municipiul Iaşi. Este vorba despre o coliziune între un tramvai şi mai multe autovehicule. A rezultat o singură victimă, fiind vorba despre conducătoarea unui autoturism, care a fost transportată la spital. Toţi conducătorii auto care au fost implicaţi în eveniment au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Iaşi.

Oficialii Companiei de Transport Public au anunţat că au demarat o cercetare internă privind starea tehnică a mijlocului de transport, ştiut fiind că aceste vehicule au şi un sistem de frânare suplimentar, de urgenţă, care poate fi acţionat. Pe de altă parte, în afară de starea tehnică a tramvaiului, care ar fi putut provoca accidentul, în culpă, potrivit normelor rutiere, sunt atât vatmanul, cât şi şoferii care se aflau pe linia de tramvai: lucru interzis şoferilor, atunci când artera are două benzi pe sens pentru maşini, în afară de banda cu linii de tramvai. “Maşinile nu trebuiau să staţioneze pe linia de tramvai, porţiunea de drum fiind prevăzută cu trei benzi pe sens. De asemenea, vatmanul trebuia să păstreze distanţa faţă de autoturisme”, ne-a spus un poliţist de la rutieră referitor la incident. Va fi, cel mai probabil, o culpă comună acolo.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.