URIAȘ! Alianță DAIMLER cu BMW

URIAȘ! Alianță DAIMLER cu BMW

Grupul german BMW a cumpărat toate acţiunile deţinute de Sixt la firma lor mixtă DriveNow, deschizând calea pentru o alianţă cu rivala Daimler, în domeniul serviciilor de transport car-sharing şi robo-taxi, pentru a concura mai bine cu Uber şi Lyft, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

BMW este aproape de a ajunge la un acord privind combinarea serviciilor sale de car-sharing cu cele ale Daimler - Car2Go - susţin sursele citatd e Agerpres.

Producătorii auto germani vor să construiască o afacere comună care să includă servicii de ride-sharing (comanda unei maşini prin intermediul unei aplicaţii), car-sharing, încărcarea vehiculelor electrice, servicii digitale de parcare, a declarat un director sub protecţia anonimatului. Acesta a adăugat: "Astfel va fi creat un ecosistem care va putea fi utilizat şi pentru gestionarea unei glote de robo-taxi".

Reprezentanţii Daimler şi BMW nu au comentat informaţia.

Piaţa pentru servicii de ride-hailing reprezintă acum 33% din piaţa globală de taxi şi ar putea creşte de opt ori, până la 285 miliarde de dolari, până în 2030, după ce vor fi operaţionale robo-taxiurile, susţin analiştii de la Goldman Sachs.

Luni, Sixt a anunţat că va obţine anul acesta un profit excepţional înainte de taxe de aproximativ 200 de milioane de euro în urma vânzării participaţiei deţinute la DriveNow, pentru 209 milioane de euro (259 milioane de dolari).

Creşterea serviciilor de ride-hailing şi perspectiva vehiculelor fără şofer a dus la prognoze potrivit cărora oamenii vor renunţa să îşi cumpere şi să îşi conducă propriile automobile în favoarea plăţii pentru călătorii individuale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping