Uniunea Europeană: șoferii profesioniști de camion nu vor intra în carantină Recomandat

Uniunea Europeană: șoferii profesioniști de camion nu vor intra în carantină

În cursul zilei de ieri, la Bruxelles am asistat la Declarația Comisiei Europene privind coordonarea măsurilor de restricționare a liberei circulații în Uniunea Europeană în legătură cu pandemia de coronavirus.

„Dreptul nostru de a circula liber în întreaga UE a fost grav afectată de pandemia de COVID. În plus, cetățenii s-au confruntat cu atâtea noi reguli și proceduri diferite, informații neclare despre zonele cu risc ridicat și scăzut și cu o lipsă de claritate cu privire la ce trebuie să facă atunci când călătoresc. Cu o lună în urmă, Comisia a prezentat o propunere cu privire la modul de abordare a acestor provocări și sprijinirea milioanelor de cetățeni ai UE care călătoresc în UE în fiecare zi. Astăzi, statele membre au ajuns la un acord cu privire la modul de punere în practică.
Salutăm acest acord care aduce mai multă ordine într-o situație confuză. Reuniunea statelor membre trimite un semnal puternic cetățenilor și este un exemplu clar al acțiunii coordonate. Ne-am învățat lecțiile: nu vom depăși criza închizând unilateral granițele, ci lucrând împreună
În timp ce statele membre pot decide în continuare ce măsuri restrictive aplică, cum ar fi carantina sau solicitarea testelor COVID, UE cere ca statele membre să se asigure că cetățenilor li se oferă informații clare și în timp util despre ce trebuie să facă și ce restricții sunt în vigoare, în conformitate cu acordul de astăzi . Statele membre au convenit, de asemenea, asupra recunoașterii reciproce a testelor.
Pentru milioanele de cetățeni care au un motiv important să călătorească, fie din cauze familiale importante, pentru a-și asigura mijloacele de trai sau pentru a alimenta populația cu bunurile de care nevoie, în aceste cazuri nu trebuie aplicate măsuri de carantină.”, a spus șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Informații pe larg AICI.

Ce categorii vor fi excluse de la carantină
- lucrătorii din transport sau furnizorii de servicii de transport, inclusiv conducătorii de de vehicule de transport mărfuri pentru a fi utilizare pe teritoriul UE, precum și cei care fac doar tranzit. Ei vor fi scutiți de intrarea în carantină.
- lucrătorii din domeniul sănătății, lucrătorii frontalieri și detașați, precum și lucrătorii sezonieri;
- pacienții care călătoresc din motive medicale;
- elevi, studenți și stagiari care călătoresc în străinătate;
- persoane care călătoresc din motive de afaceri;
- diplomați, personalul organizațiilor internaționale.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.