Un șofer român de camion, rătăcit în munți în Germania. Recuperat în 2 zile Recomandat

Un șofer român de camion, rătăcit în munți în Germania. Recuperat în 2 zile

Potrivit poliției din Miesbach, un șofer român de camion a ratat ieșirea corectă către destinația de livrare și a urmat orbește navigația sa.

Șoferul a ales traseul "mai scurt". În ciuda mai multor semne de interdicție, acesta și-a condus camionul de-a lungul pistelor pentru biciclete și drumeții dintre Spitzingsee și Bayrischzell. Deși traseul devenea din ce în ce mai îngust și mai abrupt, el nu a fost descurajat în turul său până când camionul său greu a rămas blocat pe o pantă între Elendsattel și Kloo-Ascher și a fost în pericol să alunece.

Cum românul nu avea semnal la telefonul mobil, a pornit în căutarea undelor radio. Între timp, un biciclist a efectuat un apel de urgență pentru a semnala un camion abandonat în munți care amenința să alunece, potrivit poliției. Prin urmare, echipele de salvare montană Bayrischzell și Schliersee au pornit în căutarea șoferului. După cum a explicat Marinus Gruber, purtătorul de cuvânt al serviciului de salvare montană Bayrischzell, căutarea nu a durat mult. "Șoferul se întorsese în direcția Valepp".

Recuperarea complicată a durat două zile

Pentru recuperarea complicată a vehiculului de 12,5 tone, 14 echipaje de urgență de la brigada de pompieri voluntari Bayrischzell au trebuit să sprijine serviciul de remorcare. Operațiunea de recuperare a durat până miercuri dimineața. După cum a explicat un ofițer de poliție, aceasta a trebuit să fie întreruptă deoarece se întunecase. Din motive de siguranță, traseul de drumeție a trebuit să fie închis pentru operațiunile de recuperare și investigarea accidentului.

Detalii AICI


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

 

"Șoferul camionului a fost norocos în nenorocirea sa", spune Gruber. Dacă românul ar fi mers mai departe, ar fi intrat într-o curbă în S bruscă. "Ar fi putut fi chiar mai rău. Nu ar fi avut nicio șansă".

Șoferul se așteaptă la o amendă
Potrivit poliției, virajul greșit al șoferului camionului a provocat pagube minore câmpurilor și copacilor de la locul accidentului. Pe camion au fost constatate daune la partea inferioară a caroseriei în valoare de aproximativ 1 000 de euro. Bărbatul de 60 de ani se poate aștepta acum la o amendă.


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.