Un șofer profesionist a introdus în țară o armă ascunzând-o în camion Recomandat

Un șofer profesionist a introdus în țară o armă ascunzând-o în camion

Un gorjean de 43 de ani, șofer pe camion, a adus din Germania o armă, care a fost găsită sâmbătă de polițiști la casa acestuia din Târgu Jiu. Este vorba de o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, supusă autorizării, calibru 5,5 mm cu lunetă, 201 diablouri 5,5 mm și cinci butelii CO2.

“Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a procurat arma neletală din orașul Munchen, Germania, și a introdus-o în România cu autocamionul cu care se afla în cursă. Persoana în cauză nu este autorizată pentru a deține, purta, folosi arme și muniții”, a transmis IPJ Gorj.

 Arma a fost găsită în urma unei acțiuni a polițiștilor din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj.

Arma neletală împreună cu cele 201 diablouri și 5 capsule cu CO2 au fost ridicate de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată, fapte prevăzute de articolul 342 alin. 2 Cod Penal și articolul 271 din Legea 86 din 2006 privind Codul vamal al României.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.