Un șofer profesionist a demontat macaraua și roțile camionului, pentru a sustrage probe Recomandat

Un șofer profesionist a demontat macaraua și roțile camionului, pentru a sustrage probe

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au cerut arestarea preventivă a unui șofer profesionist pentru infracțiunea de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri, în cazul unui transport de lemn fără acte, de peste 50 de mc.

Judecătoria Fălticeni a respins propunerea și a dispus, după 24 de ore de arest, ca inculpatul să fie plasat sub control judiciar, așadar în libertate, dar cu o serie de interdicții impuse.
„În perioada 05-08.2021 a demontat în vederea sustragerii de probe o macara hidraulică prevăzută cu un greifer, opt roţi şi opt răcoanţe, toate montate pe un camion cu remorcă, pentru a ascunde infracţiunile comise anterior ca urmare a depistării acestuia în trafic transportând material lemnos în volum de peste 10 m3 fără a poseda documente specifice de transport şi fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.
La vremea respectivă, un camion aparținând firmei Transmaf SRL din Slătioara a fost oprit în trafic. Șoferul, Bogdan Lămășanu, de 33 de ani, nu a putut prezenta nici un document de însoțire pentru materialul lemnos pe care îl transporta. Mai mult, acesta nu avea nici permis de conducere pentru categoria E. Lucrurile nu s-au încheiat aici și asta pentru că șoferul a ”furat” camionul din locul unde a fost oprit de polițiști și l-a mutat în curtea depozitului firmei din Slătioara. Puși în fața acestui fapt, polițiștii au cerut un mandat de percheziție. În baza acestui mandat, polițiștii și specialiștii de la Garda Forestieră au descins la Slătioara. Aici s-au găsit 55,3 mc de material lemnos pentru care reprezentanții SC Transmaf SRL nu dețineau nici un fel de acte. În aceste condiții, firma a primit amenzi în valoare de 6.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat. Suplimentar, autocamionul, în valoare de 50.000 de euro, cu care șoferul fără permis plecase la drum, a fost indisponibilizat de polițiști.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.