Un șofer din Polonia s-a rătăcit în centrul unui mare oraș

Un șofer din Polonia s-a rătăcit în centrul unui mare oraș

Un șofer polonez s-a rătăcit cu TIR-ul prin centrul Iașului, după ce GPS-ul i-a dat eroare. Acesta nu știa exact unde trebuie să ajungă, însă a fost oprit de polițiștii locali pentru verificări

Pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași, traficul pentru mașinile de mare tonaj este strict interzis, astfel că un TIR pe această porțiune de drum a atras atenția imediat. Un echipaj de la Poliția Locală, care era în zonă, a oprit imediat vehiculul și l-a legitimat pe șofer. După multe neînțelegeri, situația s-a rezolvat, iar șoferul a reușit să își vadă de drum.

Șoferul este un cetățean de naționalitate poloneză, Ricardo K., în vârstă de 35 de ani. Acesta venise din Ungaria, iar la Arad a preluat un utilaj agricol care trebuia să îl ducă undeva în județul Iași, doar că la intrarea în oraș acesta nu a mai știut unde se află și s-a rătăcit. Din păcate, în municipiul Iași, pe unele străzi este permis accesul mașinilor de mare tonaj, dar nu și în centru.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sprijinit conducătorul unui trailer – de naționalitate poloneză – care s-au rătăcit în zona centrală a municipiului Iași”, au transmis reprezentații Poliției Locale Iași.

După ce a fost oprit de polițiști, acesta începuse să vorbească rapid în poloneză, însă nu înțelegea altă limbă. Șoferul nici măcar nu știa unde trebuie să ajungă de fapt, pe documentele de transport destinația fiind doar localitatea „Tabăra”.

 Noi supravegheam zona centrală a orașului când am văzut deodată cum un șofer cu un cap tractor și un trailer în spate a pătruns pe bulevardul Ștefan cel Mare și umbla nedumerit pe stradă. L-am oprit de urgență pentru a vedea ce se întâmplă și l-am legitimat. Era un bărbat de cetățenie poloneză, care nu știa nici română, nici engleză, și tot vorbea în poloneză cu noi, fiind foarte agitat. I-am verificat documentele de transport și el venise din Ungaria, a preluat un utilaj agricol din Arad și ca destinație apărea doar locația Tabăra, dar nu era precizat județ sau comună, ceva”, povestește Victor Ciurdea, polițist local din Iași.

Totul s-a terminat cu bine

În cele din urmă, polițiștii au reușit să ia legătura cu cineva care știa despre transport, care le-a precizat exact unde trebuia să ajungă șoferul, satul Tabăra, comuna Bivolari din județul Iași. Șoferul a fost condus către ieșirea orașului pentru a își continua drumul. Mulți șoferi de TIR sunt îngroziți de o porțiune de drum din Iași.

„Alături de el era și un coleg de-al său, dar nici acesta nu vorbea engleză și încerca să ne explice în maghiară unde trebuie să ajungă. În cele din urmă, am luat legătura cu cineva de la compania unde lucrează și am aflat că trebuiau să ajungă în satul Tabăra din comuna Bivolari. În cele din urmă, l-am îndrumat spre bulevardul C.A. Rosetti, ca ulterior să meargă spre ieșirea din oraș, către destinația sa”, a încheiat polițistul local Victor Ciurdea.

Șoferul polonez cu siguranță nu va uita niciodată trecerea sa prin Iași, după ce s-a rătăcit cu TIR-ul prin mijlocul orașului. Din fericire, nu a avut loc niciun incident, iar forțele de ordine au intervenit. (bzi.ro)


SCHMITZ OKTOBERFEST 2024


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.