Un singur tractor la protestele din Piața Victoriei. Cine le-a „deturnat” politic? Recomandat

Un singur tractor la protestele din Piața Victoriei. Cine le-a „deturnat” politic?

Duminică are loc primul protest aprobat al fermierilor şi transportatorilor în București. Manifestația are loc în intervalul 09.30 – 22.00, potrivit Primăria Capitalei. La miting erau așteptate 200 de tractoare și camioane și 5.000 de persoane. Cu o zi în urmă, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă (PSD), a declarat că un singur autovehicul a cerut și a primit permisiunea să intre în oraș.

 La această oră  (11.00) sunt 5 persoane prezente la protest.

Protestatarii adevărați s-au strâns, însă, la Afumați și au spus că nu vor să-i facă jocul senatoarei Diana Șoșoacă. Aceasta a trimis un avocat să obțină aprobarea pentru mitingul de la București.

Avocatul Mircea Bogdan Petre, organizatorul protestului din Piața Victoriei, a declarat pentru HotNews.ro că de vină pentru participarea extrem de slabă la manifestație se datorează propagandei făcute de prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

„Domnul prefect al Capitalei funcționează bine ca mașină de partid de dezinformare. În ultimele 72 de ore și-a făcut treaba bine. A creat acest curent de derizoiriu și a trimis un protest legitim în favoarea fermierilor și transportatorilor... A funcționat bine. Da, există doar două mașini. Din păcate, democrația, cred că, în țara asta de astăzi a încetat să mai existe”, a declarat pentru HotNews.ro Mircea Bogdan Petre.

El a mai precizat că a făcut cererea pentru cetățenii care s-au arătat interesați să se alăture fermierilor și transportatorilor care și-au spus nemulțumirile până acum.

„Nu mă așteptam la niciun utilaj. Eu am formulat o cerere din punct de vedere civic și cetățenesc pentru că am observat pe canelele de comunicare că anumit tip de manifestanți doresc să ajungă în capitală. Așa cum dvs. luptați cu microfonul și cu camera, cum tractoristul luptă cu tractorul, cum transportatorul luptă cu TIR-ul, eu ca avocat am spus să fac o cerere pentru acești manifestanți”, a mai spus Mircea Bogdan Petre.

„Nu am pe nimeni în spatele meu”, a mai spus organizatorul. Avocatul este, însă, un apropiat al Dianei Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a cerut pe pagina ei de FB să primescă numerele vehiculelor și numele șoferilor care participă la protest. Vezi AICI 


STEFAN BANICA JR


Starea- George Nita

 
 
Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.