Un pod canadian, blocat de camionagiii protestatari, a fost redeschis circulației după șapte zile

Un pod canadian, blocat de camionagiii protestatari, a fost redeschis circulației după șapte zile

Podul Ambassador, axă frontalieră nevralgică între Canada şi SUA, blocat de şapte zile de manifestanţi împotriva măsurilor sanitare, a fost redeschis circulaţiei, a anunţat duminică seara societatea exploatatoare, informează luni AFP, citată de Agerpres.

„Podul Ambassador este acum pe deplin deschis, permiţând din nou libera circulaţie a comerţului între economiile canadiană şi americană”, informează această societate într-un comunicat. Acest blocaj a avut consecinţe pentru industria auto de pe ambele părţi ale frontierei. Câteva minute mai târziu, serviciile de frontieră canadiene confirmau într-un tweet: „Operaţiunile frontaliere normale au fost reluate la podul Ambassador. Călătoriile neesenţiale nu sunt recomandate”.

Poliţia canadiană a avut nevoie de două zile pentru a reuşi să evacueze podul blocat de lunea trecută de către manifestanţii împotriva măsurilor sanitare.

 


Sâmbătă, majoritatea camioanelor şi camionetelor au fost retrase de pe pod, însă câteva sute de manifestanţi refuzau să părăsească locul. Poliţia a anunţat că între 25 şi 30 de protestatari au fost arestaţi.

Washingtonul a exercitat o oarecare presiune asupra guvernului canadian, cerându-i săptămâna trecută să facă uz de „puterile federale” pentru a pune capăt unui blocaj cu „consecinţe serioase” asupra economiei americane, dată fiind importanţa schimburilor comerciale care implică acest pod.

Canada este zguduită de două săptămâni de o amplă mişcare de contestare a măsurilor sanitare: protestatarii ocupă străzile din centrul capitalei federale din 29 ianuarie şi mai multe axe frontaliere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.