Un hoț de motorină a scăpat pentru că urmărirea penală ar fi fost prea scumpă Recomandat

Fotografie de arhivă cu rol strict ilustrativ Fotografie de arhivă cu rol strict ilustrativ

Procurorii din Aiud au cerut în instanță confirmarea renunțării la urmărirea penală într-un dosar de furt calificat al unui hoț de mototină din rezervoarele camioanelor, iar judecătorii au admis cererea.

Este vorba despre urmărirea penală în cazul unui furt a 200 de litri de motorină din rezervorul unui camion parcat în Teiuș.

Deși unul dintre suspecți a fost identificat și anchetat, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis deoarece eforturile financiare și de resurse umane ar fi fost prea mari, față de prejudiciul și fapta săvârșită.

Planul după care suspectul din dosar și alți doi bărbați care nu au fost identificați de anchetatori a fost unul bine pus la punct, fapt confirmat de procurori în motivarea instanței.

Aceștia au fost surprinși pe camerele video cum parchează un autoturism în spatele camionului după ce în prealabil inspectează zona.

În data de 7 martie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud ai admis cererea procurorilor și au dispus confirmarea renunțării la urmărirea penală.

De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 25.03.2022, în jurul orei 18:00, șoeferul a parcat camionul marca DAF,, în parcarea situată în apropierea sediului societății Baumit,la 28.03.2022, în jurul orei 06:30, revenind la camion, susnumitul a constatat faptul că sigiliul sondei de motorină este rupt, iar din interiorul rezervorului s-a înregistrat pe aparatul GPS o extragere de aproximativ 200 1 de motorină în noaptea aceleiași zile, în jurul orei 04:30.

Mai departe, potrivit procesului-verbal de vizionare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate în zona comiterii faptei, în noaptea de 28.03.2022, la ora reală 04:30, 3 persoane de sex masculin s-au deplasat cu autoturismul marca Volkswagende culoare gri, în parcare.

Aici, se observă cum autoturismul în discuție parchează în spatele camionului de unde se reclamă sustragerea combustibilului, iar din interior coboară două persoane. În următoarele minute, cele două persoane sunt surprinse în timp ce inspectează mai multe camioane staționate după care – la ora reală 04:39 – acestea revin la mașina cu care s-au deplasat și la cea de-a treia persoană prezentă la locul faptei (nr. probabil șoferul autoturismului).

În fine, la ora reală 05:05, autoturismul în cauză părăsește locul comiterii faptei, pentru ca, mai apoi, la ora 05:14, să fie surprins de camera care identifică numerele de înmatriculare, amplasată pe str. Clujului (DN 1) din orașul Teiuș”, se arată în motivarea instanței.

Polițiștii l-au identificat pe unul dintre cei trei bărbați care se aflau în mașină.

Prejudiciul de aproape 1730 de lei a fost recuperat de firma care deținea camionul.

În motivarea instanței este notat că ”procurorul a constat că în cauză nu există interes public în continuarea urmăririi penale, având în vedere că, în cauză se conturează existența unei disproporții între gravitatea faptei comise și eforturile pe care le-ar presupune desfășurarea în continuare a urmăririi penale, constând în resursele umane și financiare pe care le-ar angaja statul ca urmare a continuării cercetărilor în cauză, din perspectiva beneficiilor pe care le-ar obține societatea ca urmare a tragerii la răspundere penală a inculpatului.

De altfel, prejudiciul produs prin săvârșirea infracțiunii a fost recuperat în totalitate, respectiv faptul că persoana vătămată nu mai are pretenții de natură penală sau civilă”.

Drept urmare, judecătorii au admis cererea de renunțare la urmărirea penală, iar dosarul a fost închis.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.