Un alt șofer român de camion a fost lovit cu un capac în Belgia Recomandat

Un alt șofer român de camion a fost lovit cu un capac în Belgia

Cu două zile înainte de moartea lui Gheorghe Tibil, șoferul de TIR care a fost ucis în cursul nopții de vineri spre sâmbătă pe autostrada E42 din Belgia, tinerii care l-au omorât aruncaseră un alt capac de canalizare pe camionul lui Marian, de pe același pod, lângă Héron. Camionagiul, tot român, a povestit cotidianului belgian Het Laatste Nieuws momentele cumplite pe care le-a trăit.

„Sunt traumatizat. Cu jumătate de oră înainte să moară Gheorghe, i-am văzut pe tipii ăia pe pod”, spune șoferul român, care trecea aproape zilnic pe acolo. La fel s-a întâmplat și pe 9 mai, în jurul orei 1, când Marian, care are 38 de ani și locuiește în Grimbergen, își conducea camionul spre Liège. Bărbatul lucrează la o companie de transport din Bruxelles și de câteva luni are des drumuri spre orașul valon. El conduce în acea zonă în aproape fiecare noapte, pe E411 și E42, cele două autostrăzi care traversează Valonia.

Potrivit șoferului, în noaptea de miercuri, trei persoane se aflau la balustrada de pe podul din satul Héron, care trece peste E42. Inițial, nu și-a dat seama ce fac acolo: „Dar nu am avut încredere. Părea că unul dintre ei urma să sară pe autostradă. Nu am vrut să am asta pe conștiință, așa că am pus imediat frână”. Șoferul a încetinit și a încercat să conducă foarte încet pe sub pod. Apoi a simțit brusc o lovitură puternică pe acoperișul cabinei sale: „Am văzut imediat că un capac de canalizare aproape că îmi perforase camionul. Colțul de sus al cabinei mele, în stânga, deasupra capului meu, era parțial distrus. M-am uitat în oglindă și am văzut bucăți de metal și plastic din camionul meu pe tot drumul”.

Marian a parcat imediat pe banda de urgență, a ieșit din cabină și a văzut cum cele trei persoane se îndepărtează de pod. „Dar apoi mi-am dat seama că tipii au aruncat în mod deliberat un capac greu de canalizare pe camionul meu”, spune bărbatul. „Nu știu de ce, dar au vrut să mă lovească. Au așteptat până aproape că am trecut pe sub ei. Am fost șocat de ce poate face acel capac de canalizare. Nu a contat pentru ei dacă acel capac greu ajungea în capul meu”, continuă românul.

După incident, șoferul camionului a sunat imediat la poliție, care a sosit douăzeci de minute mai târziu. Marian a dat o declarație și a fost lăsat să plece: „Ofițerii au fost și ei impresionați de pagubă și m-au informat că vor începe o anchetă”. La mai puțin de două zile s-a întâmplat din nou, în același loc și de data aceasta cu un deznodământ și mai dramatic: când șoferul de camion Gheorghe Tibil circula pe sub același pod, vineri seară, mai mulți tineri au aruncat un alt grilaj de canalizare. De data aceasta, legat cu o curea.

Capacul a aterizat drept în parbrizul camionului la volanul căruia se afla Gheorghe. Bărbatul a fost ucis pe loc. Soția lui, care era lângă el, a văzut totul, dar a reușit să preia volanul și să oprească TIR-ul înainte ca acesta să iasă de pe șosea. Marian nu îl cunoștea personal pe Gheorghe, dar este în stare de șoc, după moartea colegului și compatriotului său: „Cu jumătate de oră înainte, în jurul orei 1 în acea vineri seara, m-am apropiat de pod”, spune el. „Am văzut din nou doi tineri stând acolo. Am început imediat să intru în panică, pentru că am crezut că vor să-mi mai arunce un capac, la fel ca în urmă cu două zile. Dar, din fericire, au stat liniștiți. Tipii ăia stăteau lângă balustradă, cu spatele la autostradă în acel moment. Am plecat speriat. Dar o jumătate de oră mai târziu l-au lovit mortal pe colegul meu. Acum îmi dau seama că am scăpat de ce e mai rău”. (libertatea.ro)


VLASE AMBASADOR F-MAX

s un camionagiu român: „Sunt traumatizat”STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.