Transportul de mărfuri, contracție de 20% în pandemie. Trei scenarii pentru viitor Recomandat

Transportul de mărfuri, contracție de 20% în pandemie. Trei scenarii pentru viitor

Comisia pentru transport și turism (TRAN) din Parlamentul European a solicitat un studiu privind impactul pandemiei COVID-19 asupra sectorului de transport și al turismului în Uniunea Europeană, analizând trei scenarii de revenire. Studiul arată că pandemia COVID-19 a afectat grav transporturile și turismul UE în 2020, atât cu impact direct asupra veniturilor industriilor, cât și indirect, prin schimbarea modelelor de mobilitate și turism.


Cel mai puțin de suferit a avut transportul de mărfuri, cu o reducere între 20% și 30%, dar ar putea afectat pe viitor dacă economia este în recesiune, avertizează studiul comandat de Comisia TRAN.

Trei scenarii luate în calcul pentru a stabili măsuri de revenire pe termen lung pentru transporturi și turism

Studiul comandat de Comisia TRAN analizează și evoluțiile și tendințe în cele două sectoare, care ar trebui să devină mai durabile și mai rezistente.

Cele mai recente sondaje privind preocupările consumatorilor în timpul pandemiei COVID-19 arată că intenția de a desfășura activități în afara casei variază în funcție de țară. Majoritatea respondenților optează pentru mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau folosirea mașinii private și evitarea locurilor aglomerate.

Scenariul 1: o revenire la situația pre-COVID-19

Acest scenariu este mai probabil dacă infecțiile cu SARS-COV-2 vor fi eradicate aproape în totalitate odată cu vaccinarea.

Scenariul 2: obiceiurile dezvoltate în perioada de pandemie predomină – călătoriile sunt mai puține și mai scurte, cererea de transport privat crește, sectorul de transport aerian de călători ar putea avea o oarecare redresare, în timp ce în transportul feroviar ar fi mai accentuată.

Scenariul 3: sectorul transporturilor se reconstruiește mai durabil și mai rezistent

În acest caz, ar trebui luate în calcul schimbările de comportament ale consumatorilor, care vor continua telemunca sau vor avea program flexibil de muncă, creșterea comerțului electronic, care duce la mai puține ieșiri pentru cumpărături, de exemplu, pentru produse alimentare,

Telemunca și programul de lucru flexibil ar putea influența, totodată, alegerile privind reședința și locul de muncă, diminuând tendința spre extinderea urbană care a fost observată în ultimii ani, arată studiul. (g4media)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.