Transportatorii nu mai rezistă. Creștere uriașă a prețului forței de muncă

Transportatorii nu mai rezistă. Creștere uriașă a prețului forței de muncă

Costul total al forţei de muncă în România a înregistrat cea mare creştere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în primul trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, conform datelor publicate vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Costul orar al forţei de muncă a crescut în primele trei luni din acest an cu 1,7% în Uniunea Europeană şi cu 1,5% în zona euro, similar cu nivelul înregistrat în trimestrul patru din 2016, când cea mai mare expansiune a fost raportată tot de România (12,3%).

Cele mai mari creşteri în primul trimestru din 2017 au fost raportate în România (17,2%), Ungaria (11,7%), Bulgaria (10,1%), Lituania (9,9%) şi Letonia (9,1%). Singurele state UE în care costul orar al forţei de muncă a scăzut în primele trei luni din 2017 au fost Finlanda (minus 2,7%), Luxemburg şi Olanda (ambele cu minus 0,1%).

Avansul costurilor cu forţa de muncă în România se datorează în principal creşterii cu 13,9% a costului orar al forţei de muncă în sectorul de non-business. Pe sectoare ale economiei, în România costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 14,2% în sectorul serviciilor, cu 13,4% în construcţii şi cu 13,5% în industrie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping