Titi Aur: La impactul cu un CAMION care merge cu 80 km/h toată lumea moare sau e grav rănită

Titi Aur: La impactul cu un CAMION care merge cu 80 km/h toată lumea moare sau e grav rănită

Tragedia din judeţul Ialomiţa în care 10 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 7 au fost rănite grav readuce în discuţie reguli de care şoferii nu ţin cont pe şosele, dar şi viteza care ucide instantaneu. Titi Aur, fost pilot de raliuri, expert în conducere defensivă, a spus într-o intervenţie pentru DC News că sigur în acest caz au fost încălcate mai multe norme.


"Nu se face nimic organizat, nimic pentru a reduce astfel de tragedii sau de victime.

Este un drum normal, doar că toţi cei care conduc trebuie să înţeleagă că sunt într-un mare pericol şi li se poate întâmpla chiar şi lor. Pentru a ajunge la conştientizare, trebuie să se facă protecţia muncii. Singura meserie în care nu se face protecţia muncii este condusul maşinii. Nu ştiu cine e vinovatul aici, dar, indiferent cine e, cu siguranţă cineva n-a respectat reguli minime- viteza mai mare, neatenţia, oboseală la volan, aderenţă scăzută. Nu putem evita astfel de tragedii decât în momentul în care şoferii vor conştientiza că li se poate întâmpla şi lor. La peste 67 de km/h nimeni nu mai scapă din impact frontal.

Peste 70-80 km/h, nu mai spun peste 90 km/h, toată lumea din maşini moare sau vor fi răniţi grav, ” a spus Titi Aur. Zece persoane au murit şi 7 au fost rănite într-un accident rutier, petrecut pe DN2A, sâmbătă dimineaţă, la ora 05.15. Conform IPJ Ialomiţa, un TIR a pătruns pe contrasens şi a spulberat un microbuz în care se aflau 17 persoane, toate din comuna Munteni Buzău. Şoferul autocamionului, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Ialomiţa se întorcea la Târgu Jiu. Plecase în cursă vineri, la ora 16.00 şi condusese toată noaptea. La doar câţiva kilometri de destinaţie, într-o curbă uşoară, a intrat pe contrasens şi a izbit violent microbuzul.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.