Spania. Victimele coronavirusului, transportate la crematoriu cu camioane frigorifice Recomandat

Spania. Victimele coronavirusului, transportate la crematoriu cu camioane frigorifice

Situația dramatică cu care se confruntă Spania în epidemia de coronavirus își produce efectul și asupra sectorului funerar.

Potrivit abc.es, crematoriul Las Quemadas Tanatorios de Córdoba (TdCO) a început incinerarea decedaților de coronavirus din Madrid. Până la publicarea articolului, în pandemia de coronavirus din capitala Spaniei și-au pierdut viața 5.586 de persoane.
Managerul TdCO, María Dolores Jiménez, a declarat pentru ABC că „am primit un camion cu persoane decedate de la Madrid vinerea trecută (03 aprilie 2020, n.red.), iar astăzi (07 aprilie 2020, n.red.) a mai fost unul”. "Răspundem solidar la o cerere de ajutor din cauza excesului de decese din această regiune", a spus managerul. „Acolo au o problemă cu cadavrele. Dacă rămân acolo, poate deveni o problemă de sănătate publică ", a avertizat ea.
Din acest motiv, decedații sunt transferați de acolo în alte comunități, cum ar fi Andaluzia. "Această măsură este luată cu autorizarea comunității și a familiilor și este realizată cu un protocol pentru dezinfectarea cadavrelor și măsuri pentru protecția personalului", a explicat María Dolores Jiménez. Ea a mai spus că nu știe dacă vor trebui să efectueze noi cremațiuni. „Ne spun cu două zile înainte”, a spus ea. „Va depinde de volumul deceselor existente. Acest lucru nu poate fi prevăzut nici la Madrid", a declarat Jiménez.

Capacitatea de incinerare
Managerul TdCO a refuzat să ofere date despre numărul de cremațiuni efectuate asupra victimelor din acea comunitate. Ea a indicat că trupurile care trebuiau să fie preluate vineri au făcut „să ne atingem capacitatea maximă, deși trebuie avut în vedere faptul că (,) continuăm să oferim servicii în Córdoba”. În instalațiile sale din Las Quemadas, TdCO are două cuptoare. Fiecare dintre ele are capacitatea de a efectua 12 cremațiuni în 24 de ore.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.