Spania. Doi şoferi profesioniști români, prinși când furau din marfa pe care o transportau Recomandat

Spania. Doi şoferi profesioniști români, prinși când furau din marfa pe care o transportau

Doi șoferi profesioniști români au fost arestați pentru furtul unei părți din marfa pe care o transportau în Zaragoza, Spania.

Autorii au profitat de oprirea de la Polígono Centrovía de La Muela pentru a manipula sigiliile camionului și a fura mărfuri.

Garda Civilă a arestat doi şoferi români de camion pentru furtul de mărfuri, aparținând unui magazin universal, în timpul transportului acestuia între unitățile situate în Barcelona și Madrid, profitând de oprirea care a fost efectuată într-o zonă industrială situată în La Muela din Zaragoza.

Marţi, în jurul orei locale 09:00, agenți de securitate din cadrul Gărzii Civile din La Muela, care se aflau de serviciu în zona industrială Centrovía, au observat un bărbat în interiorul remorcii unui camion care transporta mărfuri distribuite în întreaga lume aparținând unor magazine universale.

Bărbatul scotea produse din mai multe cutii la care tăiase folia de ambalare. În plus, agenții și-au dat seama că sigiliul remorcii menționate a fost manipulat pentru a avea acces la interior, astfel că s-au făcut demersuri cu personalul de pază din depozite pentru a verifica că este vorba despre un furt de marfă.

Marfă furată de 20.000 de euro
„La controlul cabinei au fost găsite mai multe produse, în ambalajul original și cu eticheta unității, care se aflau în bunurile șoferului transportului menționat și care proveneau din marfa transportată. În plus, în apropiere se aflau mai multe cutii de ambalare cu etichetele lor care ar fi putut fi depuse în zilele anterioare pe alte rute, întrucât s-a verificat că transportul respectiv a efectuat întotdeauna același traseu, între depozitele din Barcelona și Madrid, stabilindu-se ca punct oprire de odihnă la zona industrială Centrovía pentru toate transferurile”, au transmis polițiștii.

În urma informațiilor primite de personalul de securitate al depozitelor, „s-a putut constata că, de la sfârșitul lunii martie, au observat lipsa produselor în mai multe rânduri și întotdeauna în transporturile care se efectuau între Barcelona și Madrid, în ciuda faptului că remorcile au fost sigilate, informând și intenția de a depune plângere în caz de suspiciune că ar putea fi furat material în timpul transferului mărfii”, mai spun autoritățile.

„Din toate aceste motive și având în vedere dovezile că șoferul fura produse după ce a manipulat sigiliul, nerupându-l astfel încât acesta să fie amplasat ulterior și să nu ridice suspiciuni de furt, acest bărbat a fost arestat și transferat la un ofițer al Gărzii Civile”.

Cercetările au permis să se constate că deținutul și un alt șofer au fost singurele persoane care au efectuat acel traseu de transfer de mărfuri între ambele depozite, oprindu-se mereu peste noapte la zona industrială La Muela. Totodată, au fost verificate bonuri de livrare a mărfurilor unde s-a verificat lipsa produselor, în diferite transporturi, majoritatea fiind dispozitive electronice, inclusiv tablete, ceasuri inteligente etc. a căror evaluare s-ar ridica la peste 20.000 de euro.

Șoferii profesioniști români, arestați
Odată obținută identitatea celui de-al doilea șofer și dovezile răspunderii acestuia în aceleași evenimente, acesta a fost localizat și arestat miercuri.

Ambii deţinuţi, doi bărbaţi de 39 şi 34 de ani, cetăţeni români şi rezidenţi ai Comunităţii Madrid, au fost acuzaţi de presupusa infracţiune de furt în continuare. Șoferii români de camion vor fi prezentați în fața judecătorului.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.