Spaima de infectarea cu COVID îi determină pe oameni să folosească mașina persoanlă

Spaima de infectarea cu COVID îi determină pe oameni să folosească mașina persoanlă

Restricţiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opţiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-şi folosească propria maşină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate.

Astfel, preferinţa pentru modalităţile alternative de mobilitate s-a redus cel mai mult în Germania, unde 77% dintre respondenţi intenţionează să le folosească mai puţin. Tendinţa este aceeaşi în SUA (56%) şi în China (51%). În timp ce în China şi în SUA consumatorii utilizează în principal propriul vehicul, în Germania recurg în aceeaşi măsură la maşina personală, bicicletă şi mersul pe jos.

Potrivit studiului, consumatorii apreciază tot mai mult confortul şi tehnologiile cu care sunt echipate automobilele proprii, fapt care impulsionează dezvoltarea segmentului de automobile conectate, autonome şi electrice, pe termen mediu şi lung. Siguranţa şi navigaţia sunt cele mai importante, urmate îndeaproape de gestionarea vehiculelor şi de funcţiile vehiculului ca serviciu.

Motoarele pe benzină continuă să fie cele mai căutate, atât în Germania, cât şi în SUA. În schimb, în China, 68% dintre consumatorii cu vârsta sub 40 de ani preferă motoarele electrice, comparativ cu doar 46% în Germania şi 37% în SUA.

Astfel, vehiculele electrice cu baterii (BEV) vor reprezenta 17% din vânzările de vehicule noi din Uniunea Europeană şi 19% din cele din China până în 2025. În SUA vor avea o pondere de doar 5% până în 2025, din cauza unui sprijin guvernamental redus.

Parcul auto din Europa este estimat să scadă cu 1,2% până în 2035. În SUA va creşte cu 1,1%, şi în China, cu 3,9%, în funcţie de specificul fiecăreia: creşterea cererii de mobilitate (China), preferinţele clienţilor privind mobilitatea comună (cea mai mică în SUA) şi durata medie de viaţă a unui vehicul (cea mai mare în Europa).

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.