Franța. Șoferul român de camion, prins cu 82 kg de canabis și condamnat la pușcărie: „Am fost un prost” Recomandat

Franța. Șoferul român de camion, prins cu 82 kg de canabis și condamnat la pușcărie: „Am fost un prost”

"Am fost un prost!", spune șoferul profesionist român condamnat la 3 ani de închisoare și 150 de mii de euro amendă, în Franța

"Am fost un prost!", spune șoferul român de TIR condamnat la 3 ani de închisoare și 150 de mii de euro amendă, în Franța. În vârstă de 30 de ani, Cosmin a rămas și fără camionul pentru care a muncit pe brânci ca să-l cumpere.

El intenționa să-și deschidă propria afacere 
Un șofer român de TIR a fost condamnat în regim de urgență în Franța la 3 ani de închisoare și amendă de aproape 150.000 de euro. El a fost arestat sâmbăta trecută și judecat miercuri, la Nisa, unde a încercat să explice judecătorului că a fost naiv și că nu e delicvent.

"Recunoști faptele?", l-a întrebat președintele instanței, iar tânărul șofer român, audiat prin video conferință, coboară capul și răspunde în limba română, suspinând: "Recunosc ...", scrie Nice Matin.

Victor-Cosmin Boros, 30 de ani, a fost arestat sâmbătă, 30 mai, la ora 5 dimineața, la cabina de taxare Turbie, de pe A8. Venea din Spania cu camionul său și mergea în Italia. "Vameșii l-au văzut stresat, cu mâinile tremurând.", explică președintele curții, Alain Chemama, în timpul audierii de la Nisa. Și asta dintr-un motiv întemeiat. În timp ce inspectau marfa din semiremorcă, agenții au simțit mirosul de canabis, pe care l-au descoperit apoi în 77 de pungi sigilate termic. În total, 82 de kg.

Canabisul a fost încărcat la Jonquera, la granița franco-spaniolă, iar șoferul român trebuia să-l livreze la Savona, la ieșirea de pe autostradă. "Am fost un prost. Am vrut acești bani ca să-mi repar camionul.", a explicat Victor-Cosmin Boros. Tânărul intenționa să-și înceapă propria afacere de transport rutier de marfă și, dacă ducea marfa la destinație, primea 5.000 de euro.

Valoarea drogurilor a fost evaluată, foarte exact, la 144.580 euro. E exact amenda vamală la care a fost condamnat românul. Și asta pentru că nu l-a convins pe judecător că e inocent: "Traficanții nu ar fi lăsat 150.000 de euro pe mâna unui necunoscut!", a spus acesta, în ciuda faptului că avocata apărării a susținut că românul nu e un delicvent, nu are profilul traficantului experimentat.

Instanța a decis la finalul ședinței condamnarea la 3 ani de închisoare, amendă și confiscarea camionului. Doar marfa care era transportată legal a fost înapoiată proprietarului.

droguri

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.