Șoferul de camion care a condus 12 ore fără oprire, reținut Recomandat

Șoferul de camion care a condus 12 ore fără oprire, reținut

Şoferul unui TIR care sâmbătă a produs un accident rutier pe autostrada A1 Deva-Nădlac, în zona localităţii Făget, din judeţul Timiş, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi pus sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce poliţiştii au constatat că acesta a condus timp de 12 ore şi 30 de minute. În urma accidentului, un bărbat a decedat, iar o femeie şi o fată de 6 ani au fost rănite, relatează news.ro

Şoferul reţinut pentru 24 de ore are 56 de ani şi este din Zalău, judeţul Sălaj, iar în urma accidentului produs sâmbătă el este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

”În fapt, la data de 3 septembrie 2022, în jurul orei 21:50, bărbatul ar fi condus un ansamblu de vehicule pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe sensul de deplasare Nădlac înspre Deva, iar, la km 451, ar fi provocat un accident rutier, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane şi rănirea altor două persoane. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a constatat faptul că acesta ar fi condus neîntrerupt 12 ore şi 30 de minute, folosind atât cartela tahografică eliberată pe numele său, cât şi o altă cartelă tahografică eliberată pe numele unei alte persoane, care nu se afla cu el în vehicul”, transmite IPJ Timiş.

Potrivit sursei citate, la momentul producerii accidentului, în aparatul tahograf al autovehiculului se afla introdusă o altă cartelă tahografică decât cea eliberată pe numele conducătorului auto.

”Astfel, la data de 4 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au luat măsura reţinerii conducătorului ansamblului de vehicule pentru 24 de ore, iar, la data de 5 septembrie a.c., magistraţii au dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile”, precizează IPJ Timiş.


schmitz gotha video


schmitz ecoflex video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.