Șoferii, verificați la graniță pentru a nu veni din zonele afectate de coronavirus

Șoferii, verificați la graniță pentru a nu veni din zonele afectate de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a cerut, joi, ca poliţiştii de frontieră să ceară actele celor care intră în ţară cu maşinile personale pentru a identifica dacă aceştia vin din zonele unde este focar de coronavirus, precizând că este complicat să pui în izolare nişte oameni care vin din alte zone. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că, în ultimele 24 de ore peste 3.200 de cetăţeni din Italia au intrat în România.


Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că în ultimele 24 de ore peste 3.200 de cetăţeni din Italia au intrat în România.

“În ultimele 24 de ore, pe intrările în ţară, pe cele 14 cu Ungaria, 7 cu Serbia şi cele 16 aeroporturi au intrat 3.210 cetăţeni din Italia”, a spus Vela.

Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne ca poliţiştii de frontieră să ceară actele celor care vin din Italia cu maşinile personale pentru a se stabili dacă vin sau nu din zonele unde este focar de coronavirus.

“Cereţi Poliţiei de Frontieră să ceară mai ales celor care vin cu maşini personale actele din Italia pentru a identifica cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu. Aşa e complicat să îi bagi în izolare pe nişte oameni care vin alte zone. Am înţeles că au fost băgaţi în izolare nişte oamenii care veneau din zone care nu aveau legătură. Aici trebuie să le explicăm că este în interesul lor să prezinte aceste acte ca să putem să luăm cele mai potrivite măsuri”, a spus Orban.
Premierul i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode să obţină informaţii legale de listele de pasageri de pe cursele aeriene şi cele de cale ferată.
“Domnule ministru al Transporturilor, trebuie să obţinem imediat informaţii legate de listele de pasageri de pe cursele aeriene, de pe cursele de cale ferată. Şi dacă şeful autorităţii nu răspunde la telefon, să-l daţi afară instant”, a spus Orban.

Ministrul Transporturilor a completat: “Nu se pune problema, trebuie să răspundă toţi la solicitările noastre”.

Bode a spus că în România vin zilnic aproximativ 80 de mii de cetăţeni.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.